NBA:ssa Lauri Markkanen oli jälleen hurjassa pistevedossa, kun Utah Jazz hävisi vieraskentällä Miami Heatille 115-119 (57-56). Markkanen heitti 38 pistettä ja kaapi 8 levypalloa.

Tiukka peli sai huipennuksensa vasta viimeisillä minuuteilla. Heatin Tyler Herro vei kotijoukkueen johtoon kolmosellaan 55 sekuntia ennen loppusummeria. Jazzille oli vielä etsikkoaikansa, mutta lopulta Heat sinetöi voiton vapaaheittoviivalta.

Heatiltä peräti seitsemän pelaajaa ylsi kaksinumeroisille pistelukemille, mutta korkeimmat pisteet heittivät Jimmy Butler (24/8), Herro (18/6) ja Gabe Vincent (18/3).

Markkanen pelasi 37 minuuttia, joiden aikana hän keräsi 38 pistettä, 8 levypalloa, yhden syötön, kolme riistoa ja yhden torjunnan. Markkanen osui pelitilanneheittonsa 14/26, joista kolmoset 6/12. Vapaaheittoviivalta suomalainen heitti 4/6.

Jazzin toinen selkeä onnistuja oli Simone Fontecchio, jonka saldo oli 23 pistettä ja viisi levypalloa.

Jazz on nyt läntisen konferenssin 12. sijalla, kun sijat 7-10 pääsevät pudotuspelien esikarsintoihin.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Lauri Markkanen liekehti Miamissa 🔥 Taululle hurjat 38 pistettä ja päälle 8 levypalloa 💪🇫🇮 Nyt Jazzille hieman pidempi levähdystauko ja seuraava matsi vasta la-su yönä Celticsiä vastaan - suorana myös Ruudussa!

#NBAfi #koripallo #koris

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.

Muissa yön otteluissa Milwaukee nappasi 15 peräkkäisen voittonsa, kun Giannis Antetokounmpo (46/12) liekitti joukkueensa voittoon Sacramentosta Khris Middletonin (31) säestäessä. Sacramentolta De’Aaron Fox (35/8), Kevin Huerter (28) ja Domantas Sabonis (23/17/15) olivat parhaat tehomiehet.

Klay Thompson (38) äityi kuumaksi, kun hän heitti toisella puoliajalla 33 pistettä siivittäessään Golden Staten tärkeään voittoon Phoenixista. Devin Booker (32) ja Deandre Ayton (27/12) kannattelivat Sunsia.

Boston koki yllätystappion vieraillessaan Houstonissa Jaylen Brownin (43) tehopelistä huolimatta. Trae Youngin 41 pisteen iltapuhde jäi ilman palkintoa, kun Atlanta hävisi Minnesotan vieraana Anthony Edwardsin (32/8) lyödessä voittajajoukkueen rumpua.

NBA:n viime yön tulokset:
Detroit-Indiana 117-97
Atlanta-Minnesota 115-136
Miami-Utah 119-115
Dallas-Memphis 88-104
Houston-Boston 111-109
Golden State-Phoenix 123-112
Sacramento-Milwaukee 124-133