NBA:ssa pelattiin viime yönä runkosarjan viimeinen kierros ja panokset olivat otteluissa korkealla.

Ennen päätöskierrosta käytiin vielä kovaa taistelua läntisen konferenssin viimeisistä suorista pudotuspelipaikoista sekä sijoituksista.

Lauri Markkanen oli sivussa kauden päätösottelusta, kun Utah kohtasi Lakersin. Lakers tarvitsi ottelusta voiton kiivetäkseen kuuden parhaan joukkoon, mutta sekään ei riittänyt, kun Golden State murjoi samanaikaisesti Portlandin sinetöiden kuudennen sijan.

Lakers päätti Utahin kauden LeBron Jamesin (36) ykköspyssynä. Golden State puolestaan murjoi Portlandin laajalla rintamalla ja Stephen Currylle riitti 22,5 minuuttia 26 pisteen saldon heittämiseksi. Golden State takoi jo avausneljännekseen 55 pistettä, joka on uusi NBA:n ennätys ensimmäisellä neljänneksellä tehdyissä pisteissä.

Clippers puolestaan sinetöi viidennen sijan, kun se voitti Phoenixin Kawhi Leonardin (25/15) väläyttäessä jo pudotuspelivirettään. Phoenixin nelospaikka oli jo varma ennen sunnuntain pelejä, joten se lepuutti suurimpia tähtiään Kevin Durantia, Devin Bookeria sekä Chris Paulia.

Minnesota ja New Orleans ratkoivat keskenään läntisen konferenssin kahdeksannen paikan ja Minnesota puristi ottelusta niukan voiton napaten kahdeksannen sijan. Ottelun suurin puheenaihe oli kuitenkin, kun Ruby Gobert löi joukkuekaveri Kyle Andersonia toisella neljänneksellä kesken aikalisän. Ranskalaisjätti passitettiinkin kotiin jo ennen kuin ottelu oli loppu. Lisää jobinpostia tuli, kun Jaden McDaniels kimpaantui ottelun aikana sen verran, että löi hallin seinään nyrkillä sillä seurauksella, että hänen kätensä murtui.

NBA:n viime yön tulokset:
Boston-Atlanta 120-114
Brooklyn-Philadelphia 105-134
Cleveland-Charlotte 95-106
Miami-Orlando 123-110
New York-Indiana 136-141
Toronto-Milwaukee 121-105
Washington-Houston 109-114
Chicago-Detroit 103-81
Dallas-San Antonio 117-138
Minnesota-New Orleans 113-108
Oklahoma City-Memphis 115-100
Denver-Sacramento 109-95
Lakers-Utah 128-117
Phoenix-Clippers 114-119
Portland-Golden State 101-157