Helsinki Seagulls ja joukkueen pelintekijä Lassi Nikkarinen ovat solmineet kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen, joka kattaa Korisliiga-kaudet 2023-2025.

26-vuotias takakentän tähti on edustanut Seagullsia jo kaudesta 2021-2022 asti yhteensä 81 Korisliiga-ottelussa.

– Todella mukava jatkaa pelaamista hienossa organisaatiossa, varsinkin kun pääsee edustamaan kotikaupunkiaan jatkossakin, Nikkarinen iloitsee Seagullsin tiedotteessa.

187-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ansaitsi päättyneellä kaudella 45 pelaamassaan ottelussa komeat 10.2 pistettä, 2.4 levypalloa, 5.8 syöttöä ja yhden riiston ottelua kohden.

Tuoreen Suomen-mestaruuden lisäksi Nikkarisen palkintokaapista löytyy Seagullsissa voitetut Suomen Cupin kultamitali (21-22), SM-pronssimitali (21-22), sekä cupin hopeamitali (22-23). Henkilökohtaisina saavutuksina hänet on palkittu kahdesti Korisliigan vuoden puolustuspelaajana kausina 2020-2021 ja 2021-2022.

– Lassi on johtanut peliämme ansiokkaasti kahden kauden ajan. Jatkuvuuden kannalta on tärkeää, että saimme miehen kiinnitettyä myös seuraaviksi kausiksi. Lassi pelaa aktiivisesti kentän molemmissa päissä. Hän on puolustuksemme kulmakiviä ja hyökkäyspään dynamo, jonka ympärille tulevan kauden takakenttä rakentuu, joukkueen päävalmentaja Vesa Vertio kommentoi.

Helsinki Seagullsin valmennusjohdon tulevalla Korisliiga-kaudella 2023-2024 muodostavat päävalmentajan rooliin nouseva Vesa Vertio, joka saa tuekseen Seagullsiin uusina kasvoina saapuvat Kimmo Kujansivun ja Timo Saukkolan.

– Molemmat miehet ovat valmentajina moniosaajia, jotka kykenevät toimimaan staffin sisällä useassa eri roolissa, Vertio kuvailee valmennusjohdon  tuoreita vahvistuksia.

Viimeiset 20 vuotta pääasiassa naisten ja miesten edustusjoukkueita valmentanut 46-vuotias Kujansivu tuo mukanaan ison määrän kokemusta Seagullsiin. Tamperelaislähtöinen Kujansivu toimi päättyneellä kaudella Korisliigan puolivälieriin yltäneen KTP-Basketin valmentajana.

– Olen innoissani tulevasta yhteistyöstä Vesan ja Timon kanssa, sekä mahdollisuudesta liittyä Seagullsin joukkueeseen. Minulla on molempien valmentajien kanssa aiempaa kokemusta, mikä luo hyvän pohjan tekemiselle. Seagulls on kasvanut lyhyessä ajassa sarjan kiinnostavimmaksi joukkueeksi, joten lähtökohdat uuteen kauteen ovat vähintäänkin mielenkiintoiset, Kujansivu kuvailee tulevaa kautta.

Kujansivu on komean uransa aikana johtanut mm. BC Nokian naiset mestaruuteen kaudella 2004-2005 ja pääkaupunkiseudulla hänet tunnetaan hyvin Tapiolan Hongasta, jossa hän toimi kahdeksan kauden ajan (2013-2021) naisten joukkueen valmentajana.

Päävalmentaja Vertio on erittäin tyytyväinen kokeneen kollegan saapumisesta joukkueeseen.

– Hän on rautainen ammattilainen, joka on tehnyt kovaa jälkeä lähes kaikkialla, missä on työskennellyt. Kimmo tuo staffiimme osaamisensa lisäksi myös tarvittavaa kokemusta.

Tulevan kauden valmennustrion täydentää jo 17 vuoden valmentajakokemuksen juniorijoukkueista aina aikuisiin omaava Timo Saukkola. Viimeiset neljä kautta 37-vuotias Saukkola on toiminut HNMKY-miesten 1. divisioonan joukkueen päävalmentajana. 10 vuoden HNMKY-kokemuksensa lisäksi hän on uransa aikana toiminut valmentajana myös Lahden NMKY:ssä.

– Liityn hyvin odottavin mielin Seagullsin joukkueeseen. Olen kuullut Gullsista organisaationa pelkkää hyvää ja päässyt viime vuosina tekemään työni kautta yhteistyötä Vesan kanssa. Tätä yhteistyötä on erittäin kiinnostavaa päästä jatkamaan uudesta roolista käsin, Saukkola kommentoi.

– Olemme tehneet Timon kanssa yhteistyötä viimeisen neljän kauden ajan. Hän tuntee hyvin pelitapamme ja toimintamallimme. Liittyminen Seagullsin valmennustiimiin on luonnollinen jatkumo. Timon iloinen persoona ja laaja-alainen osaaminen tulevat täydentämään loistavasti valmennusryhmämme toimintaa, Vertio kuvailee.

Kattavan valmennusuran lisäksi Saukkolalta löytyy 93 ottelun Korisliiga-kokemus Lahden Namikan riveistä, jossa hän voitti myös SM-hopeaa kaudella 2006-2007.

– Jollain tavalla myös yksi ympyrä sulkeutuu, kun pääsen tekemään töitä yhdessä Kimmon kanssa, joka valmensi minua peliurallani 2010-luvun taitteessa. Seagullsilla on hienot fanit ja yhteisö, joiden eteen työn tekemistä odotan malttamattomana. Nähdään Kisahallilla!, Saukkola iloitsee.

Syntyneiden sopimusten myötä Seagullsin kokoonpanon rakentaminen on jo hyvin vahvalla pohjalla. Joukkueen kokoonpanon tällä hetkellä muodostavat: Timo Heinonen, Okko Järvi, Elias Leskinen, Lassi Nikkarinen, Henri Mennander ja René Rougeau (USA).

Lähde: Seagullsin tiedote
Kuva: Samira Lee