Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

Craiovan päävalmentajana toimi Ukrainan maajoukkueen päävalmentaja Vitaly Stepanovskyi, joka ei pelaajiaan harjoituksissa säästellyt. Hopkinsia kova treeni ei kuitenkaan haitannut, vaan päinvastoin.

– Koutsi oli tosi hyvä ja meritoitunut valmentaja. Kehitti hyvin jokaista pelaaja ja henkilökohtaisesti sain paljon elämän reppuun juttuja mukaan. Minulla oli heti alusta lähtien tosi hyvä yhteys häneen. Hän oli tosi vaativa. Hän vaati täydellisyyttä, muttei sellaista tavoittelemattomissa olevaa täydellisyyttä. Hän teki oikeanlaiset tavoitteet ja jokaisen pelaajanhan tavoitteena on täydellisyys ja siihen pyrittiin. Itse tykkäsin hänen valmennuksestaan, Hopkins kehuu Koripalloliiton tiedotteessa.

Craiova sijoittui Romanian liigassa kuudenneksi ja pelasi myös FIBA Europe Cupissa. Eurokentillä Craiova eteni alkulohkovaiheesta jatkoon, mutta jatkolohko oli liian kova pala purtavaksi. Kokonaisuudessaan Hopkinsille jäi europeleistä hyvä fiilis.

– FIBA Europe Cup meni todella hyvin sekä henkilökohtaisesti että joukkueelta. Oli hyvä, että saimme sen mahdollisuuden ja tiesin olevani valmis pelaamaan europelejä. Nyt pääsi näyttämään, että pystyn pelaamaan tuolla tasolla. Halua ja kykyä on mennä korkeammalle, FIBA Europe Cupissa keskiarvoikseen 11,4 pistettä ja 2,8 levypalloa lähes puolen tunnin peliajalla tilastoinut Hopkins kertoo.

Hopkins pelasi USA:n yliopistovuosien ja parin Korisliigassa vietetyn kauden jälkeen ensimmäisen kautensa ulkomailla Islannissa. Mennyttä kauttaan Hopkins pitää uransa tähänastisesti parhaana.

– Ei tarvitse katsoa edes pelkästään tilastojen valossa, vaan kausi oli yleisesti ottaen paras. Pääsi laadukkaaseen ja aliarvostettuun sarjaan, hyvään rooliin ja oli täysi luottamus valmentajilta. Pääsin pelaamaan ison budjetin joukkueita ja FIBA Europe Cupin joukkueita sekä laadukkaita pelaajia vastaan. Oli tosi mielenkiintoista ja uraa avaavaa pelata isoja nimiä ja meritoituneita pelaajia vastaan, joilla on hyvät CV:t. Siellä oli Euroliigaa ja NBA:ta pelanneita vastassa ja oli hienoa päästä näkemään heitä vähän enemmän kuin ennen. Sai kokemusta siitä millä tasolla pitää pelata, että pääsee samanlaisiin tilanteisiin. Todella kehittävä ja avaava.

Myös seurasta ja maasta jäi Hopkinsille pelkästään hyvää sanottavaa.

– Itse tykkäsin olla siellä. Ei ole ollut kauden jälkeen tällaista fiilistä. Oli todella kehittävä kausi, josta sai paljon irti. Sai hyvässä sarjassa paljon luottamusta ja hyvän roolin. Emme vain pelanneet, vaan myös treenasimme koko kauden todella aktiivisesti ja kovaa.

Susijengissä Hopkins nousi menneellä kaudella ensimmäistä kertaa arvokisakarsintojen joukkueeseen mukaan. Hopkins lähtee maajoukkuekesään taistelemaan suuremmasta jalansijasta joukkueessa.

– Siinä mielessä on mielenkiintoinen kesä, että olen valmis treenaamaan ja rakentamaan sen päälle mitä jo alkukauden aikana näytin, Hopkins toteaa.

Shawn Hopkinsin tilastot Romanian liigassa
Shawn Hopkinsin tilastot FIBA Europe Cupissa

Lähde: Koripalloliiton tiedote