Södertäljessä pelattavat 18-vuotiaiden tyttöjen Pohjoismaiden mestaruuskisat käynnistyivät sunnuntaina Suomen voitolla, kun Sudenpennut nousi komeasti toisen puoliajan kirillään 62-69 (40-29) -voittoon Viroa vastaan.

Viro otti varaslähdön peliin, kun jo ensimmäisellä neljänneksellä virolaiset vetivät taululle kymmenen pisteen eron Sudenpentujen kirittäväksi. Suomi toipui toisella neljänneksellä, rynni jo hetkeksi tasoihin, mutta puoliajalla ero oli 11 pistettä vastustajan hyväksi.

– Täytyy antaa kaikki kunnia Virolle, miten hienosti he tulivat peliin. Heillä on hyvin samankaltainen perusidea pelata kuin meillä, mutta he pelasivat paremmalla intensiteetillä ja aktiivisemmin, Suomen päävalmentaja Niko Hellman kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Kun ensimmäisen puoliajan Viro sai tehtyä koreja puolella kentällä, niin toisella Sudenpennut sai tilkittyä vastustajansa hyökkäyspelin.

– Todella tyytyväinen ja ylpeä, miten joukkue paransi toisella puoliajalla. Kävimme Viron hyökkäyspeliä läpi kopissa ja sen jälkeen kommunikoimme puolustuksessa paljon paremmin. Toisella puoliajalla he eivät saaneet mitään helppoa ja jäivät 22 pisteeseen.

Sudenpentujen puolustus poiki kirin, joka sai palkintonsa päätösneljänneksellä, kun johtoasema vaihtui Virolta Suomelle. Kokonaisuudessaan päätösneljännes meni Sudenpentujen hyväksi 9-21.

– Kun saimme stoppeja, niin pääsimme juoksemaan kenttää. Täysin ansaitusti nousimme takaa ja voittoon.

Suomen joukkue-esityksessä kaksinumeroiset pistelukemat keräsivät Wilma Tuomi (16/6), Lilli Onnela (13/6), Emma Ristola (11/11), Chalina Mäkelä (11/2) ja Elina Aarnisalo (11/4/4 riistoa).

Viron pistekaksikon muodosti Keandra Koorits (13/8) sekä Marta Eleri Jaama (13/11/5 syöttöä).

Suomi pelaa seuraavaksi Norjaa vastaan maanantaina klo 19:15 Suomen aikaa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote