Nelivuotisen yliopistouransa Bradleyn paidassa keväällä päättänyt Helsingin NMKY:n kasvatti ja Susijengin nuoren kaartin takamies Ville Tahvanainen, 193 cm ja 23, aloittaa ammattilaisuransa Islannissa. Susijengi Rising Starsiin alkukesällä kuulunut Tahvanainen on solminut sopimuksen aiemmin Osku Heinosen riveihinsä hankkineen Haukarin kanssa.

Tahvanainen tiesi jo maajoukkuekesään lähtiessään hakevansa ensi kaudeksi ensimmäistä ammattilaiskomennustaan Suomen ulkopuolelta. Viime kaudella Islannin pääsarjan puolivälieriin yltäneen Haukarin päävalmentaja Máté Dalmay teki vaikutuksen Tahvanaiseen, ja sopimus syntyi lopulta nopeasti.

– Heti, kun valmentaja otti yhteyttä minuun, minulle jäi hyvä fiilis niin hänestä, Haukarin pelitavasta kuin omasta roolissani joukkueessa, hän selventää Koripalloliiton tiedotteessa.

– Oma tavoitteeni on ottaa heti iso rooli, auttaa joukkuettani menestymään ja ottaa iso kehitysharppaus ammattilaisena. Uskon, että Haukar on täsmälleen oikea paikka aloittaa ammattilaisurani.

Haukar teki jo aiemmin kesällä suomalaiskiinnityksen rekrytoimalla Tampereen Pyrinnön pitkäaikaisen heittäjä-ässän Osku Heinosen riveihinsä.

– Oskun kanssa jo viestiteltiinkin, ettei kumpikaan oikein malta odottaa tulevan kauden alkua. Syyskuun alussa lähdetään Islantiin ja kausi alkaa lokakuun alussa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote