Susijengi sai vihdoin palasensa kohdilleen, kun se kaatoi MM-kisoissa Kap Verden jatkolohkon avausottelussa 100-77. Päävalmentaja Lassi Tuovi kiitteli yleisön merkitystä voitossa.

Tuovi nosti voiton hetkellä valokeilaan lähes tuhat Okinawalle saapunutta susifania, jotka ottivat suosikkinsa hurraten vastaan tiistai-illan Saksa-tappion jälkeen.

– Pettymyksen hetket urheilussa ovat sellaisia, että on ihan ymmärrettävää, jos sellaisissa joku pelaajista sulkeutuu omiin ajatuksiinsa. Kun näimme ihmiset kannustamassa meitä hymyssä suin, se saattoi olla parasta, mitä meille voi tapahtua, Tuovi ylisti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Susifanit antoivat meille täydellisen lähdön otteluun ja toivat meille taas tänään isosti energiaa kentälle. Heidän panoksensa oli iso apu tänään. Samoin täytyy nostaa hattua pelaajille, jotka käsittelivät menneen menneinä ja siirsivät ihailtavasti katseensa tähän MM-jatkosarjaan.

Susijengillä on MM-turnauksessa jäljellä vielä yksi ottelu, joka pelataan lauantaina 2.9. toistaiseksi voitotonta Venezuelaa vastaan.

– Tarkoituksena on pysyä yhdessä, pysyä määrätietoisina ja hakea samanlainen peli-ilme kuin tähän otteluun. Olemme nyt löytäneet muutamia asioita, joita alkulohkossa yritimme hakea, ja tahdomme ottaa kaiken irti Venezuela-pelistä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote