Susijengin ottelut MM-kisoissa jatkuvat alemmassa loppusarjassa, kun se kohtaa Kap Verden. Susijengi taistelee samalla paikasta ensi kesän olympiakarsintoihin.

Kansainvälisten arvokisojen pelijärjestelmä on armottomuudessaan armollinen.

Torstain ja lauantain sijoitusotteluissa (sijat 17.-32.) vastaan asettuvat Venezuela ja Kap Verde.

– Kaikki tässä jengissä tiedostavat, mistä tulevissa peleissä pelataan. Mentaliteettimme on ollut turnauksen alusta alkaen, että lähdemme voittamaan jokaista ottelua, ja se mentaliteetti pysyy. Kahdella voitolla ollaan vielä olympiakarsintapaikassa kiinni. Se motivoi joka kaveria, uhkuu Susijengin kapteeni Sasu Salin Koripalloliiton tiedotteessa.

– Samaan aikaan me kaikki tiedetään, että tulevat kaksi peliä ovat niitä, joissa meidän pitäisi lunastaa odotukset ja kestää se asetelma, että nämä pitää voittaa. Mukavampi lähteä ensi kesäänkin, kun tietää, että edessä olisi olympiakarsintapelejä.

Heppoisia vastustajia ei ole vastassa alemmassa loppusarjassakaan. Venezuela voitti vuonna 2016 Amerikan olympiakarsinnat, kun taas Kap Verdellä on riveissään Euroliigan viime kevään lopputurnauksen arvokkain pelaaja, Salinin joukkuetoverina CB Gran Canariassa kahdeksan vuotta sitten pelannut 223-senttinen Walter Edy Tavares.

– Tavares on älyttömän iso kaveri, liikkuu hyvin kokoisekseen ja blokkaa heittoja, mutta hän ei ole sellainen pelaaja, joka pystyisi yksin luomaan ja tekemään joukkueelleen, Salin analysoi entistä joukkuekaveriaan.

– Meidän täytyy palata meidän hyvään yhteiseen perustekemiseen ja kun synkkiä hetkiä tulee, ne pitää katkaista niin nopeasti kuin mahdollista.

Lähde: Koripalloliiton tiedote