Susijengin avainmiehistöön lukeutuva pelinrakentaja ja Hyvinkään Pontevan kasvatti Edon Maxhuni, 25, on solminut syyskauden kattavan sopimuksen Ranskan liigaa pelaavan Le Portelin kanssa. Maxhunin sopimus sisältää molemminpuolisen option kevätkaudesta 2024.

Avausvoittonsa Ranskan liigassa (Pro A) sen viidennellä sarjakierroksella lauantaina hakenut Le Portel on rekrytoinut Maxhunin vahvistamaan loukkaantumisista kärsinyttä pelinrakennus- ja korinteko-osastoaan.

Maxhuni lomittaa Le Portelissa erityisesti sen seuraikonia ja pelinrakentajaa Benoit Manginia, joka joutuu jalkaleikkauksen vuoksi sivuun vuoden loppuun asti. Mikäli Le Portel ja Maxhuni kokevat yhteistyön hedelmälliseksi vielä Manginin kuntoutumisen jälkeen, pysyy Hyvinkään Pontevan kasvatti joukkueessa kauden loppuun asti.

– Mulle on täysin uusi asema lähteä uuteen joukkueeseen kolmikuukautisella sopimuksella, mutta otan sen mielenkiintoisena haasteena, Maxhuni toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Le Portelin alkukausi on ollut vaikea, mutta tiedän pystyväni auttamaan joukkuetta niillä osa-alueilla, millä he kaipaavat apua. Alkuvaikeuksista huolimatta Le Portel on nyt pelannut jo useamman kauden Ranskan liigaa ja esiintynyt FIBA Europe Cupissa ja kuulemani perusteella heillä on myös iso fanikulttuuri.

MM-kisojen päättymisen jälkeen Maxhunilla oli pöydällään sopimusehdotuksia mm. Saksan Bundesliigasta, Hollannista sekä Adrianmeren liigasta. Myöhäinen joukkueenvalinta-ajankohta oli Maxhunin osalta harkittu.

– Oli erinäisten pikkuvaivojen vuoksi keskimääräistä rankempi kesä ja päätin omistaa syyskuun palautumiseen ja treenaamiseen ollakseni sataprosenttisessa kunnossa mennessäni uuteen seuraan. Tällä hetkellä pöydästä olleista vaihtoehto Le Portel oli mielestäni mielenkiintoisin ja paras.

Suomalaispelaajista Shawn Huff on edustanut Le Portelia syksyllä 2016.

Lähde: Koripalloliiton tiedote