Edon Maxhuni teki erinomaisen debyytin Ranskan liigassa, kun hän oli ottelun ykkösnimi Le Portelin kaataessa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketballin.

Maxhuni sai debyytissään vastuuta 28 minuuttia ja kiitti heittämällä 19 pistettä, kun Le Portel haki Paris Basketballin vieraana makean 90-86 (43-45)-voiton. Pisteiden lisäksi Maxhuni otti kaksi levypalloa, antoi kuusi syöttöä ja riisti kertaalleen. Mikael Jantunen sai tilastoihinsa yhdeksän pistettä, viisi levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa. Paris Basketballin alkukauden saldo on viisi voittoa ja kaksi tappiota, kun taas Le Portelille voitto oli kauden toinen.

– Oli kiva olla taas parketilla ja päästä näyttämään mihin Maxhuni pystyy. Totta kai iso voitto joukkueelta, mutta minulle on annettu paljon vastuuta tässä joukkueessa ja saan pelata omilla vahvuuksillani, ja se helpottaa todellakin pelaamista, kun luottoa löytyy jengikavereilta ja koutseilta. Mutta tämä oli vasta ensimmäinen peli, ja paljon on vielä kautta edessä, Maxhuni kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.
Ottelutilastot

Teneriffa nappasi toisen peräkkäisen voiton Espanjan liigassa kaataessaan Gironan vieraskentällä 79-66 (37-26). Sasu Salinin ainoaksi tilastomerkinnäksi tuli yksi levypallo.
Ottelutilastot

Elias Valtonen pääsi niin ikään juhlimaan voittoa, kun Manresa kaatoi viime hetken korillä Palencian 92-91 (50-49). Valtonen sai rivilleen kaksi pistettä ja viisi levypalloa.

Ottelutilastot

Sarjaporrasta alempana LEB Orossa Remu Raitanen oli yksi Caceresin parhaista pelaajista, kun hän heitti 12 pistettä, mutta Castello oli kotonaan vahvempi 90-86 (44-44). Raitanen saalisti lisäksi neljä levypalloa ja riiston.
Ottelutilastot

Alex Murphyn Estudiantes koki niin ikään tappion, kun Oviedo osoittautui liian kovaksi lukemin 76-87 (28-44). Murphy heitti kaikki pelitilanneheittonsa sisään keräten kahdeksan pistettä ja nappasi lisäksi kaksi levypalloa.
Ottelutilastot

Alexander Madsen teki ensiesiintymisensä VEF Riian riveissä tällä kaudella, kun latvialaisjoukkue kaatui Viron ja Latvian yhteisliigan ottelussa Tartto Ülikoolille 72-74 (26-35). Madsenille merkittiin kaksi pistettä ja seitsemän levypalloa.
Ottelutilastot

Liettuan liigassa Henri Kantosen ja Daniel Dolencin Mazeikiu sai kylmää kyytiä Rytas Vilnan vieraana hävitessään 54-90 (21-56). Dolenc jatkoi vahvaa kauttaan 10 pisteellä, kuudella levypallolla ja riistolla. Kantonen sai tililleen yhden syötön. Mazeikiu on hävinnyt kaikki ottelunsa.
Ottelutilastot

Slovakian liigassa Patrioti Levice murjoi Inter Bratislavan tylysti 79-43 (40-20). Severi Kaukiainen heitti ottelussa kahdeksan pistettä, otti kolme levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Levice johtaa sarjaa neljällä voitolla ja yhdellä tappiolla.
Ottelutilastot

Perttu Blomgrenin Domzale taipui ABA 2-liigan ottelussa Sencurille 71-76 (31-41). Blomgren nakutti yhdeksän pistettä, otti kaksi levypalloa, antoi syötön ja riisti kahdesti.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin Virtus Bologna oli kahdesti tositoimissa loppuviikon aikana. Perjantaina Bologna otti kovan voiton Euroliigassa kaataessaan vieraskentällä Monacon 83-59 (48-33).
Ottelutilastot

Bologna jatkaa puhtaalla pelillä myös Italian liigassa kaataessaan Trentinon vieraissa 90-75 (41-40). Bologna on voittanut kaikki kolme otteluaan.
Ottelutilastot

Saksassa vietettiin cup-viikonloppua ja Joonas Iisalon valmentama Academics Heidelberg putosi niukasti hävitessään Mitteldeutscherille 94-98 (39-50).
Ottelutilastot

ProB:ssä puolestaan Valtteri Mervola loisti Ehingen Urspringin parhaana, kun hän tilastoi komean 16 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan, mutta Orange Academy piti pisteet kotonaan 104-87 (58-40)-voitolla. Mervola tilastoi myös kaksi syöttöä ja kaksi riistoa. Ehingenillä on nyt voitto ja kolme tappiota.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Antti Kanervon 23 pistettä eivät aivan riittäneet Stjarnanille, kun Thor Thorlakshofn haki pisteet 84-80-voitolla. Kanerva kasasi myös neljä levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Ville Tahvanaisen ja Osku Heinosen Haukar joutui myös taipumaan Njardvikin ollessa vahvempi vieraskentällä numeroin 94-86. Tahvanainen kantoi kortensa kekoon 16 pisteellä, neljällä levypallolla, kuudella syötöllä ja riistolla. Heinoselle kirjattiin 10 pistettä, kaksi levypalloa ja riisto.
Ottelutilastot

Tanskassa Ilmari Toikkasen Svenborg Rabbits taipui kotikentällään Bakken Bearsille 85-110 (34-59). Toikkanen täytteli tilastojaan kuudella pisteellä, kolmella levypallolla, syötöllä ja riistolla. Tappio oli Rabbitsille kauden ensimmäinen.
Ottelutilastot

Puolan kakkosliigassa Mikael Laihosen Radom otti kauden toisen voittonsa, kun se voitti Astoria Bydgoszczin 84-72 (46-40). Laihonen kunnostautui erityisesti korin alla kahmien 11 levypalloa ja lisäksi tilastot karttuivat kolmella pisteellä, syötöllä ja riistolla.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama Swans Gmunden jatkaa puhtaalla pelillä Itävallan liigassa, kun Panthers Fürstenfeld kaatui selvästi 106-63 (46-35).
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote