Le Portelin Ranskan liigan jumbosijalta pudotuspelijahtiin erinomaisilla otteillaan siivittänyt Susijengin kulmakivi Edon Maxhuni, 25, jatkaa joukkueessa kauden loppuun asti.

Hyvinkään Pontevan kasvatti liittyi joukkueeseen lokakuun puolessavälissä syyskauden kattavalla sopimuksella, mutta vakuutti seurajohdon osaamisellaan.

Maxhunin saapuessa Le Porteliin joukkue oli voittanut pelaamastaan kuudesta ottelusta vain yhden, mutta sittemmin tahti on muuttunut. Le Portel on voittanut Maxhuni pelinrakentajanaan pelaamastaan kymmenestä ottelustaan seitsemän ja hiipinyt voiton päähän Pro A:n viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Samalla Maxhuni on kuulunut Le Portelin kulmakiviin 12,9 pisteen, 4,2 syötön ja 2,2 levypallon ottelukohtaisilla keskiarvoillaan.

– Olemme löytäneet oikeat pelaajat oikeille pelipaikoille ja se on mielestäni ollut ratkaiseva tekijä kurssin muuttamisessa. Tietenkin toin itse joukkueeseen kokemusta mukanani ja uskon olleeni se viimeinen palanen, jota jengi kaipasi, Maxhuni toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Edustettuaan Susijengiä Okinawan MM-kisoissa Maxhuni jäi tarkoituksella kuukaudeksi sivuun kuntoutumaan lievästä alaraajavammastaan. Riskinotto kannatti ja Maxhunille tarjoutuu nyt mahdollisuus ampaista Le Portelin kanssa täysillä kevään pudotuspelijahtiin.

– Ei ollut tietenkään helppoa olla syyskuussa kotona ja miettiä seuraavaa askelta, mutta tiesin, että kun oikea tilaisuus avautuu, otan sen täysillä vastaan ja käytän mahdollisimman hyvin, Maxhuni jatkaa.

– Seuraavaksi tähtäimemme on Ranskan Leaders Cupissa. Sen jälkeen tavoittelemme runkosarjassa mahdollisimman korkealle sijalle ja sieltä pudotuspeleihin. Oma tavoitteeni loppukaudella on pelata mahdollisimman hyvin ja auttaa joukkuetta voittamaan.

Lähde: Koripalloliiton tiedote