Miesten Korisliigassa ensimmäisenä joukkueena välieräpaikkansa on varmistanut Helsingin Seagulls, joka on sarjan hallitseva mestari.

Kolmannessa puolivälieräottelussa torstaina Helsingissä Seagulls voitti Lapuan Kobrat 88-71. Seagulls vei puolivälieräsarjan nimiinsä voitoin 3-0.

– Erityisesti puolustuspelimme oli tänään ensimmäisellä puoliajalla loistavaa. Kobrat heräsi toisella puoliajalla vielä taistelemaan. He saivat hyökkäyslevypalloja napsittua ja eroa hieman kurottua. Kestimme tämän kumminkin hyvin ja hyökkäsimme tänään joukkueena hyvin, Seagullsin pelaaja Tuomas Pihlajamäki kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Vastustajaa pitää tietysti kunnioittaa, kuten etikettiin kuuluu. Pihlajamäen sanoista huolimatta Seagulls vaikutti torstaina suvereenilta joukkueelta, eikä Kobrilla näyttänyt olevan todellista jakoa helsinkiläisten voittamiseen.

Kobrien kausi on ohi, mutta Salon Vilpas jatkaa vielä. Se pelasi torstain kotiottelussaan jo niin sanotusti veitsi kurkulla, mutta kykeni voittamaan Kauhajoen Karhun tylyin lukemin 97-76.

Suomen maajoukkuepelaaja Jacob Grandison heitti Vilppaalle 22 pistettä. Lisäksi Grandison napsi kolme levypalloa.

Kauhajoki johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1. Seuraavan kerran ottelusarja on Kauhajoelle katkolla lauantaina, jolloin se isännöi ottelua.