BC Nokia otti Korisliigan välieräsarjassa torstaina kotivoiton Joensuun Kataja Basketista koriluvuin 85-64. BC Nokia johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 2-1.

Seagullsin ja Kauhajoen välisen sarjan kaikki kolme ottelua ovat päätyneet vierasvoittoon. BC Nokian ja Katajan sarjassa on puolestaan otettu ylivoimaisia kotivoittoja.

Torstaina parketin pistekuningas oli Nokian Both Gach. Hän pussitti 29 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa.

Usein korinteossa kunnostautunut BC Nokian Tucker Richardson kärsi torstaina huonosta heittopäivästä ja jäi kuuteen pisteeseen. Hän napsi kuitenkin 13 levypalloa ja jakoi viisi koriin johtavaa syöttöä.

Katajan Richaud Pack pussitti 16 pistettä. Seurakaveri Hannes Pöllä upotti 11 pistettä.

– Peli noudatteli tänään aika lailla samaa kaavaa kuin viime kerrallakin täällä. Meidän pitää kasvaa henkisesti. Meidän pitää oppia käsittelemään ne hetket, kun koemme epäonnistumisen hyökkäyksessä tai Nokia onnistuu toisessa päässä tai jos tuomarit tekevät omasta mielestämme väärän tulkinnan. Nyt ne tilanteet kertautuvat, kehonkielemme muuttuu huonoksi, ja piste-ero taululla repeää hyvin nopeasti, Katajan päävalmentaja Petri Virtanen kommentoi Ruudun haastattelussa

Nokia ja Kataja pelaavat sarjan seuraavan ottelun Joensuussa maanantaina 29. huhtikuuta. Finaalipaikkaan tarvitaan neljä voittoa.