NBA:n runkosarjan ylivoimaisesti voittanut Boston Celtics koki konferenssivälierien toisessa ottelussa nöyryytyksen, mitä harva osasi odottaa.

Ensimmäisessä ottelussa Bostonissa Celtics oli jyrännyt Cleveland Cavaliersin täysin. Mutta toisessa ottelussa Bostonissa tahtipuikkoa heiluttikin Cavaliers, joka voitti Celticisin murskaavasti 118-94.

Viimeiselle neljännekselle Cleveland lähti 14 pisteen johdossa. Cavaliers puolusti vakuuttavasti, eikä Celticsilta nähty kiriä. Jo hyvissä ajoin ennen loppua Celtics näytti luovuttaneen.

Celticsin tähdet olivat yllättävän vaisuja. Jayson Tatum heitti vain 25 pistettä.

Cavaliers onnistui joukkueena kollektiivisesti ja pelasi hienoa puolustuspeliä. Cavaliersin tehokkain pelaaja oli 29 pistettä heittänyt Donovan Mitchell.

Yllättäen Cavaliers ryöstikin Bostonista kotiedun. Celtics on ottelusarjassa yhä selkeä suosikki, mutta tiistain tapahtumat osoittivat, ettei ylimielisyyteen olekaan varaa.

Seuraava peli pelataan lauantaina Clevelandissa. Oletettavasti siellä nähdään ryhdikkäämpi Boston Celtics.

NBA

@NBA
Donovan Mitchell 2H takeover ‼️

Spin to lay. Euro to float.

Has 23 of his 29 PTS in the 2nd half on ESPN 🔥

Myös läntisessä konferenssissa ottelusarja tasoitettiin 1-1:een. Oklahoma Cityssa ukkonen ei jyrähdellytkään, kun paikallinen Thunder taipui Dallas Mavericksille koriluvuin 110-119.

Thunder lähti viimeiselle neljännekselle kymmenen pisteen tappioasemasta. Se sai kurottua eron sen jälkeen neljään pisteeseen, mutta lopussa Mavericks meni menojaan, eikä jännitystä ollut.

Mavericksin slovenialaistähti Luka Doncic paransi ensimmäisestä ottelusta tasoaan huomattavasti. Hän nakutti tuplatuplan heitettyään 29 pistettä ja kerättyään 10 levypalloa.

Dallas Mavericks

@dallasmavs
Puttin' on a magic show 🍿

Myös Oklahoma Cityn tähtipelaaja Shai Gilgeous-Alexander saavutti tuplatuplan. Pisteitä hän heitti 33 ja levypalloja hän kahmi 12.

Ottelusarjaa jatketaan 1-1 -tilanteesta lauantaina Dallasissa.