Dallas Mavericksilla oli maanantaina kotikentällään mahdollisuus siirtyä Oklahoma City Thunderia vastaan vastaan NBA:n pudotuspelisarjassa jo 3-1-johtoon, mutta siinä se ei onnistunut.

Oklahoma City kiri ottelun loppuhetkillä voittoon pelin päätyttyä 100-96. Thunder tasoitti voitot 2-2:een.

Ottelu eteni viimeisellä neljänneksellä tasaisesti, joskin Thunder pääsi lopussa johtoasemaan. Sitä Mavericks ei kyennyt kuromaan kiinni, vaikka tilaisuuksia oli.

Mavericksin supertähti Luka Doncic sai kymmenen sekuntia ennen loppua kaksi vapaaheittoa, joista heitti toisen ohi. Thunder johti Doncicin heittojen jälkeen 96-95.

Kolme sekuntia ennen loppua Mavericks sai vielä kaksi vapaaheittoa, joista P.J. Washington heitti toisen ohi. Sen jälkeen Thunderin Shai Gilgeous-Alexander onnistui vielä kahdessa vapaaheitossa.

Thunderin illan tähti oli Gilgeous-Alexander. Hän nakutti 34 pistettä ja napsi kahdeksan levypalloa.

Doncic tilastoi triplatuplan, mutta esitys oli häneltä pelitaitoihinsa nähden heikko. Slovenialaistähti säkitti pelitilanneheittonsa ainoastaan 6/20 ja kolmen pisteen viivan takaa kyyti oli vielä kylmempää, kun yhdeksästä yrityksestä vain kaksi upposi sisään.

Doncic heitti 18 pistettä, keräsi 12 levypalloa ja syötti 10 koria. Hänen aisaparinsa Kyrie Irving sai kasaan yhdeksän pistettä.

OKC THUNDER

@okcthunder
locking down on defense late ‼️

Runkosarjan ylivoimaisesti voittanut Boston Celtics nousi maanantaina voiton päähän jatkopaikasta voitettuaan Cleveland Cavaliersin 109-102.

Bostonin supertähti Jayson Tatum nakutti tuplatuplan 33 pisteellään ja 11 levypallollaan. Joukkuekaveri Jaylen Brown heitti 27 pistettä.

Cavaliers joutui otteluun siipirikkoisena. Joukkueen tähtipelaaja Donovan Mitchell ei kyennyt loukkaantumisen takia osallistumaan otteluun.

Ottelusarja on keskiviikkona katkolla Bostonissa. Clevelandin saumat lienevät ohuet, jos Mitchell ei kykene silloin pelaamaan.