Korisliigan finaalit ovat nyt 2-2 -tasatilanteessa. Helsingin Seagulls onnistui voittamaan keskiviikkona vieraissa BC Nokian lukemin 75-72.

Huipputasaisessa pelissä BC Nokia johti toiseksi viimeiselle minuutille saakka. Sitten Seagulls venyi edelle Okko Järven upotettua kolmosen. Lassi Nikkarinen onnistui viime sekunneilla riistämään BC Nokialta pallon ja varmisti voiton Seagullsille.

– Saimme hyökkäyspäätä auki toisella puoliajalla, ja se tietysti toi intoa puolustuspäähänkin. Tiedän, että joukkueeni on sen verran kokenut, ettei se 0–2- tai 1–2-tilanteesta hätkähdä vaan on valmis pelaamaan aina seuraavassa ottelussa, oli tilanne mikä tahansa, kommentoi Seagullsin päävalmentaja Vesa Vertio Ruudun haastattelussa.

Shavon Coleman heitti Seagullsille 26 pistettä. Järvi heitti 13 pistettä ja napsi kahdeksan levypalloa.

BC Nokian Kahron Ross heitti 17 ja Patrick Tape 15 pistettä. Tape keräsi myös 10 levypalloa.

Seuraava finaali pelataan lauantaina 18. toukokuuta Helsingissä. Sen ottelun tuloksesta riippumatta pelataan varmasti myös Nokialla tiistaina 21. toukokuuta. Tarvittaessa pelataan vielä seiskapeli Helsingissä perjantaina 24. toukokuuta.