Dallas Mavericks ei luovuttanut NBA:n finaalitaistoa perjantaina, vaan jyräsi kotonaan vakuuttavaan voittoon Boston Celticista.

Dallas voitti Bostonin tylyin lukemin 122-84. Boston johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 3-1.

Perjantain ottelutulosta voi pitää hämmentävänä. Olihan Celtics kolmessa ensimmäisessä ottelussa ollut suvereeni.

Boston ilmeisesti lähti otteluun liiankin ylimielisenä. Dallas tuli kovaa peliin ja johti tauolla 61-35. Kunnollista takaa-ajoa ei Celticsilta enää nähty.

Dallas Mavericks

@dallasmavs
Feed the 🔥 hand

Mavericksin supertähti Luka Doncic oli pohjustamassa pakkovoittoa 29 pisteen ja viiden levypallon saalillaan. Mutta erityisen hyvä Dallas oli puolustuspelissään, joka teki Bostonin supertähdet yllättävän aseettomiksi.

Doncicilta yllättävää oli hänen heikko osumatarkkuutensa kolmen pisteen heitoissaan. Hänellä oli kahdeksan kolmosyritystä, joista yksikään ei uponnut.

Kyrie Irving heitti Dallasin pelaajista 21 pistettä. Mavericksin Dereck Lively saavutti tuplatuplan 11 pisteellään ja 12 levypallollaan.

Jayson Tatum oli Bostonin paras pistemies. Hänen 15 pisteen saldonsa kertoo osaltaan jotain Bostonin niin sanotusta ohipelistä.

Seuraavaksi matkataan Dallasista Bostoniin. Siellä pelataan ottelusarjan viides peli ensi maanantaina.

Dallasin tilanne ei historiatilastojen valossa ole kehuttava. Yksikään joukkue ei ole noussut NBA-tilastoissa mestaruuteen 0-3 -takaa-ajoasemasta.