Suomi otti harjoitusmaaottelussa Espoossa tiistaina voiton Uudesta-Seelannista viime sekunnin korilla.

Sasu Salinin kolmonen upposi summerin soidessa. Se vei Suomen voittoon koriluvuin 73-70.

– Sasu ei antanut turhautumisen vaikuttaa. Viimeisten minuuttien ajan puhuttiin äijien kanssa, että seuraava menee kyllä, koska Sasu laittaa kyllä tärkeimmät sisään, hehkutti ottelua vaihtopenkin puoleiselta päätyrajalta seurannut Lauri Markkanen, joka ei olkapäävamman takia voinut pelata.

 Salinin mukaan Susijengi ei ollut ihan parhaimmillaan, vaikka voitto tulikin.

– Jaksettiin koko ajan pelata joukkueena. Siirrettiin palloa hyviin paikkoihin, ja vaikkei ollut joukkueella ihan paras heittoilta, totta kai tällaisen matsin jälkeen on ihan hyvä lähteä seuraavaan peliin. Toivottavasti jatkossa menee heitot paremmin sisään ja peli on helpompaa, hän sanoi Koripalloliiton mukaan.

Suomen päävalmentaja Lassi Tuovi kiitteli Susijengin taistelumentaliteettia, vaikka pelillisessä esityksessä oli parantamisen varaa.

– Jos tämä olisi ollut 40 minuuttia ihan smooth sailing, eihän tässä silloin olisi mitään muuta järkeä kuin harjoitella viisi päivää ja mennä Valenciaan pelaamaan valmista korista. Tänään kierrätettiin paljon viisikoita ja selvää oli, että joka hetkessä ei voida onnistua. Toisaalta osoitettiin, että kun päästään pelaamaan meidän intensiteetillämme, päästään kuskin paikalle. Samoin levypallojen määrä kertoo, että olemme lähteneet tähän kesään taistelu- ja rakkikoiramentaliteetilla.

Tuovin mukaan nuorista pelaajista on apua.

– Meillä on mukana paljon juniorimaajoukkueissa ja Rising Starsissa mukana olleita korkean intensiteetin pelaajia, joiden mukanaolo mahdollistaa korkean intensiteetin ylläpitämisen.

Suomi kohtaa perjantaina Tampereella harjoituspelissä Latvian. Olympiakarsintoja Suomi pelaa ensi viikolla Valenciassa.