NBA:n varaustilaisuuden ensimmäinen kierros järjestettiin keskiviikkona. Kaksi draftin ensimmäisenä varattua pelaajaa olivat ranskalaisia.

Atlanta Hawks varasi ykkösenä ja nappasi odotetusti laitahyökkääjä Zaccharie Risacherin. Toisena pääsi varaamaan Washington Wizards, joka varasi itselleen sentteri Alexandre Sarrin.

Ensi kertaa NBA-varaustilaisuuden historiassa ensimmäisenä ja toisena varatuiksi tulleet pelaajat olivat jonkin muun maan pelaajia kuin yhdysvaltalaisia.

Ja Ranska teki muutakin historiaa. Vuonna 2023 NBA:n ykkösvaraus oli San Antonio Spursin Victor Wembanyama ja nyt siis Atlanta Hawks varasi Risacherin. Ranskalainen varattiin ykkösenä kahtena perättäisenä vuotena.

Kaikkiaan neljä ranskalaista varattiin ykköskierroksella. Risacherin ja Sarrin lisäksi varatuiksi tulivat takamies Tidjane Salaun, jonka Charlotte Hornets varasi numerolla kuusi, ja laitahyökkääjä Pacome Dadiet, jonka New York Knicks varasi numerolla 25.

Yhdysvaltalaisten ykkönen draftissa oli Houston Rocketsin numerolla kolme varaama takamies Reed Sheppard. San Antonio Spurs varasi takamies Stephon Castlen numerolla neljä ja Detroit Pistons takamies Ron Hollandin numerolla viisi.

Draftin ykköskierroksella yhdysvaltalaisia varattiin 20 ja muiden maiden pelaajia kymmenen. Varatuiksi tulivat Yhdysvaltojen ja Ranskan ulkopuolisista pelaajista kanadalainen Zach Edey, liettualainen Matas Buzelis, serbialainen Nikola Topic, saksalainen Tristan da Silva, kamerunilainen Yves Missi sekä sveitsiläinen Kyshawn George.