Suomi otti olympiakarsintojen kenraaliharjoituksessaan hienon voiton. Latvia taipui Suomelle Tampereella koriluvuin 84-90.

Suomi johti ottelua tauolla 42-38. Kolmannella neljänneksellä Susijengi lähti karkumatkalle ja johti parhaimmillaan jo 15 pisteellä.

Latvia kuroi lopussa eroa umpeen. Se pääsi viimeisellä minuutilla yhden korin päähän Suomesta, mutta Edon Maxhunin onnistuneet vapaaheitot ratkaisivat voiton Suomelle.

Suomella oli ottelussa paljon onnistujia. Olivier Nkamhoua teki onnistuneen paluun oltuaan kuukausia sivussa ranneoperaation takia. Myös Miro Little ja Maxhuni esiintyivät vahvasti.

Sasu Salin oli ottelusta sivussa. Häntä lepuutettiin ennen olympiakarsintoja.

Suomi voitti viikon molemmat harjoitusottelunsa. Tiistaina Espoossa Uusi-Seelanti oli jäänyt Susijengin jalkoihin Salinin ratkaistua ottelun viimeisen sekunnin kolmosellaan.

Tampereen ottelussa oli vain valitettavaa yleisökatoa. Ylihintaiset liput eivät houkutelleet kansaa, kun Lauri Markkanen oli sivussa tositoimista.

Ensi viikolla Suomi sekä Latvia osallistuvat olympiakarsintoihin. Suomi pelaa karsintoja Espanjassa ja Latvia Kreikassa.

Olympiakarsintoihin molemmat lähtevät siipirikkoina. Latvialta puuttuu tuore NBA-mestari Kristaps Porzingis reisivamman takia ja Suomelta Markkanen, joka kärsii olkapäävaivasta.