Susijengin takamies Mikko Koivisto sanoo SuomiKoris-sivuston haastattelussa, että syyskuun EM-kisoihin valmistautumisen aloittaminen kahden viikon ”epävirallisella” jaksolla Helsingissä on ollut kaikin puolin hyvä ratkaisu.

Ennen kokoontumistanne Naantaliin varsinaiselle harjoitusleirille harjoittelitte Helsingissä pari viikkoa ilman osallistumispakkoa. Miltä tämä tuntui?

Minusta oli hyvä, että tähän alkuun otettiin kaksi viikkoa, vaikka ihan kaikki eivät paikalla olleetkaan. Saatiin vähän pelituntumaa takaisin ja käytyä taktiikkaa läpi. Kaikkineen hyvä juttu, sellainen pehmeä lasku.

Valmistautumisjakso EM-kisoihin on pitkä, mutta ehditte varmaan lomaillakin kauden päättymisen jälkeen?

Toki. Kauden jälkeen pidin itse kokonaan lomaa kaksi viikkoa. Sitten ei oikein uskaltanut enää vain lomailla, vaan aloittelin taas treenaamista – ei ihan täysillä, mutta kuitenkin ihan kunnolla. Eihän tänne olisi ihan suoraan lomalta kehdannut tulla.

Olet pelannut kuusi vuotta Yhdysvalloissa, ensin collegessa ja sen jälkeen yliopistosarja NCAA:ssa. Mitä sieltä jäi käteen.

USA:ssa koripallo on tosi iso juttu, peleissä on isot katsomot ja medianäkyvyys suuri. Paljon tietysti on eroa Eurooppaan myös koripallon ulkopuolella, mutta mitä olen myöhemmin USA:ssa käynyt, niin tuntuu että Eurooppa ja USA ovat lähentyneet toisiaan.

Nousit NCAA:ssa esille ennen kaikkea kolmosten heittäjänä ja olit aivan tilastojen kärkipäässä.

Meillä oli kahtena ensimmäisenä vuonna tosi kova joukkue. Mukana oli myöhemmin hienosti menestyneitä pelaajia, jotka olivat tosi kovia pelureita jo silloin. Sen myötä pääsin itse heittämään paljon ja yhtenä vuonna taisimme olla Shawn Huffin kanssa molemmat top 10:ssä koko maan kolmostilastoissa.

Kim Sanden