Allekirjoittanutta lähestyttiin muutama kuukausi takaperin ja kyseltiin halukkuutta olla mukana bloggaamassa lanseerattavalla korissivustolla. Yhteydenotto tuli entuudestaan tutulta taholta, jonka tiedän tekevän asiat joko erinomaisen hyvin tai sitten ei ollenkaan. Isompia myyntipuheita ei tarvittu, mielestäni nyt lanseerattavan sivuston kaltainen palvelu on koriksen osalta puuttunut ja jos voin asiassa olla jotenkin avuksi niin ilman muuta olen.

Tietysti päätöksenteossa ei ainakaan haitannut tieto, että myös Koposen Petsku bloggaa sivustolla. Melkoinen kunnianosoitus pallomahaiselle keski-ikäiselle entiselle sarjajyrälle tulla yhdistetyksi Petskuun, jos ei nyt samassa lauseessa niin sentään samalla sivustolla. Tässä vaiheessa ei haitannut enää edes loppukaneetti, ”palkkaa tästä muuten ei sitten makseta”… Näin päädyin sitten kirjoittamaan tätä tekstiä heinäkuisen iltana.

Olen erittäin iloinen, että sivuston kaltainen laadukas mediapalvelu saadaan vihdoin myös korikseen. Lätkässä ja futiksessa näitä toimitettua aineistoa uutispalveluun yhdistäviä sivustoja on jo ollut olemassa ja ilmeisen hyvällä menestyksellä. Toivon vilpittömästi, että korissivuston laatu saadaan hinattua korkealle tasolle ja pidettyä korkeatasoisena ja lukijoita kiinnostavana myös pitkässä juoksussa.

Omalta osaltani tulen kirjoittamaan blogeja säännöllisen epäsäännöllisesti muutaman viikon välein. Aihepiirit liikkuvat maan ja taivaan välillä, joskin jollain tavalla aina korikseen liittyen. Varsinaisiin päivänpolttaviin asioihin liittyen esim. korisliigaan en tule puuttumaan yksinkertaisesti siksi, että työltäni en ehdi enkä pysty korisliigaa vaadittavalla tasolla seuraamaan. Ihan käytännön syistä johtuen seuraan pääasiassa USA:n college-korista sekä NBA:ta, ja näitä käsitteleviä kirjoituksia varmasti teen jonkin verran. Kaiken kaikkiaan rooli muotoutunee ajan myötä, ellei sitten tule Air Jordanin kuva pers’kankkuun jo alkumetreillä…

Omalta osaltani yritän tehdä parhaani lukijoiden viihdyttämiseksi ja sivuston juurruttamiseksi olennaiseksi osaksi koripallomediaa.

Pete Niiranen

Petri Niiranen on suomalaisten koripallokenttien legenda, joka pelasi Korisliigaa FoKoPon ja Helsingin NMKY:n riveissä kaudet 1987-97. Vuoden Pelaajaksi hänet valittiin kahdesti ja lisäksi Vuoden Tulokkaaksi kaudella 1987-88. Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin hän voitti kummankin kertaalleen HNMKY:n riveissä. A-maaotteluita Pete pelasi urallaan 45.

Petri Niiranen Korisliigassa:
– 247 ottelua
– 2812 pistettä
– 747 levypalloa
– 875 syöttöä
– Syöttötilaston ykkönen neljänä kautena