Korisliigakauteen valmistautuva Salon Vilpas palkkasi ensimmäiseksi ulkomaalaisvahvistukseksi 193-senttisen Mikhail Torrancen.

Torrance pelasi neljä vuotta Alabaman yliopistossa. Seniorikaudella 2009-2010 Torrance oli joukkueensa ykköstykki ja kauden jälkeen mies sai NBA-prospekteille myönnettävän Portsmouth Invitational Tournament -kutsun ja osallistui muun muassa Miami Heatin kesäleirille.

NBA-sopimusta ei syntynyt, mutta Israelin mahtiseura Maccabi Tel Aviv solmi pelaajan kanssa peräti 300 000 dollarin sopimuksen. Tästä alkoivat kuitenkin vaikeudet. Traagisesta tarinasta kertoo Vilppaan verkkosivut.

Elokuussa 2010 Torrance lyhistyi yhtäkkiä treenikentälle. Pelaajan aivot ehtivät olla 10 minuuttia ilman happea ja hänet nukutettiin koomaan kymmeneksi päiväksi. Syy löytyi lopulta laajentuneesta sydämestä. Edessä oli leikkaus ja kaksi viikkoa teholla. Torrance kuitenkin toipui.

Maccabin huippudiili meni sivu suun, mutta pelaajan tie vei Ankaraan Turkin kakkosliigaan, USA:n ABA-liigaan ja viimeksi Kanadan NBL- liigaan.

Elokuussa Torrance saapuu Suomeen ja edessä on luonnollisesti lääkärintarkastus.

– Mikhail hakee uralleen uutta nostetta Vilppaasta. Toivotaan, että hänen kotinsa löytyy seuraavan vuoden ajan Salosta ja tulevaisuudessa Euroopan huippusarjasta. Potentiaalia on, toteaa Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki seuran verkkosivuilla.