Nilan Bisons juhli keväällä lyhyen Korisliigan historiansa toista mestaruutta. Kahden kauden aikana loimaalaiset ovat puhdistaneet palkintopöydän ja tulevalla kaudella edessä siintävät haasteet myös eurokentillä.

Loimaalla on pitkät koripalloperinteet, mutta nousu huipulle on tapahtunut nopeasti. LoKoKo nousi I divisioonaan kaudella 2008-2009 ja jo kahden kauden päästä Loimaalla juhlittiin nousua Korisliigaan. Juhlat ovat jatkuneet myös korkeimmalla sarjatasolla, sillä alla on kaksi peräkkäistä mestaruutta.

– Moni luulee, ettei meillä ole koripalloperinteitä. On totta, että meiltä ei ole ollut junnujoukkueita SM-sarjassa tai olemme saaneet pari pelaajaa maajoukkueeseen. Loimaalla on kuitenkin tehty perustyötä pitkään ja jos verrataan väkilukua ja harrastajia, niin siinä hakkaamme kyllä monet isommat kaupungit. Valtakunnan kerma ei välttämättä muista näitä asioita, Bisonsin manageri Ari Hannula muistuttaa SuomiKoris-sivustolle.

LoKoKo pelasi pitkään alasarjoissa, mutta hiljalleen kunnianhimo seurassa kasvoi ja se otti ratkaisevat askeleet kohti huippua.

– Kun tarpeeksi pitkään on jauhettu, jauhettu ja jauhettu, niin jossain vaiheessa pursuaa lasi yli. Hiljalleen tuli sellainen tunne, että voisimme tehdä enemmänkin. Kyllä kaikilla on sellaista kilpailuviettiä. Lenkkeilijäkin varmasti jossain vaiheessa miettii maratonin kokeilua jos kokee olevansa hyvässä kunnossa. Meillä oli pitkä, vuosikymmenien, perustyö tehtynä ja kaikki alkoivat olla henkisesti valmiina ottamaan sen seuraavan askeleen, Hannula valottaa huipulle nousun taustoja.

Bisons on pelannut kaksi kautta Korisliigassa ja voittanut molemmilla kerroilla mestaruuden. Hannula ei ole kuitenkaan nopeasta menestyksestä yllättynyt.

– Sanotaan niin, että se tuli suurempana yllätyksenä, kun voitimme I divisioonan. Kun tulin managerin hommiin divarikaudella ja sain seuralta luvan palkata Greg Gibsonin päävalmentajaksi, Bisons oli silloin ikään kuin koeputkessa. Siinä oli mukana Juha Kojo ja Marko Toivola ja taustojen kanssa olimme suunnitelleet, että pelaisimme 2-3 vuotta divaria ja sitten nousisimme. Oli uskomatonta kuinka kaikkien taustojen kanssa ajatusmalli oli sama.

Lisää Bisonsista ja joukkueent tavoitteista tulevalle kaudelle SuomiKoris-sivustolla lauantai-iltana.

Salttu Forsström