Suomen edustajaksi NBA:n ja FIBA:n vuotuiselle yhteisleirille lähtee Koripalloliiton tiedotteen mukaan tänä vuonna Porvoon Tarmon kasvatteihin kuuluva 201-senttinen, 17-vuotias Samuli Nieminen. BWB-leirille on kutsuttu kaikkiaan 50 eurooppalaista huippulupausta 25 maasta.

Vuoden 2013 Basketball Without Borders -leiri järjestetään 15.–18. elokuuta Portugalin Almadassa.

Leirille kutsutut 50 pelaajaa jaetaan leirin ajaksi neljään joukkueeseen, joista jokaista valmentaa FIBA/NBA-tason valmentaja. Pelien lisäksi leirillä järjestetään yksilötaitoihin keskittyviä aamuklinikoita, luentoja sekä huippupelaajien vierailuja.

Samuli Nieminen edusti kaudella 2012/13 HBA-Märskyä miesten I Divisioona B:ssa sekä Järvenpään Koripalloseuraa A-poikien SM-sarjassa. Nieminen on pelannut urallaan 42 nuorten maaottelua.

Tällä vuosikymmenellä Basketball Without Borders Europe -leirille on suomalaispelaajista kutsuttu Oskar Michelsen (2012), Iikka Mäki (2011) sekä Kalle Naapi (2010).