Tapiolan Hongan Korisliigaan noussut miesten joukkue on hankkinut riveihinsä amerikkalaistakamies Anthony Tuckerin. Lisäksi joukkue on tehnyt sopimukset kolmen suomalaispelaajan kanssa.

Erinomaisena heittäjänä tunnettu 23-vuotias, 193-senttinen Tucker aloitti uransa kovatasoisessa Iowan yliopistossa, jossa kuului heti tulokaskaudellaan joukkueen aloitusviisikkoon.

Toisella kaudellaan nuori Tucker ajautui vaikeuksiin kentän ulkopuolella ja joutui vaihtamaan koulua. Lopulta Tucker päätyi seniorikaudekseen kotiosavaltioonsa Minnesota State Universityn joukkueeseen, jossa pelasi viime kaudella ehjän kauden ja teki II-divisioonan koulussa tehot 19,3 pistettä, 5,1 levypalloa ja 4,1 syöttöä per ottelu.

Tapiolan Hongan päävalmentaja Pekka Salminen odottaa Tuckerilta paljon.

– Etsimme isokokoista, peliä hyvin ymmärtävää takamiestä ja uskomme, että Tucker on oikea pelaaja. Miehellä on ollut urallaan omat murheensa, se on ollut meillä alusta saakka tiedossa. Totuus on kuitenkin se, että Tucker on erittäin lahjakas koripalloilija. Mies on kärsinyt ihan tarpeeksi nuorena tehdyistä hölmöilyistä, toivotamme hänet nyt tervetulleeksi Tapiolaan, Salminen kertoo Hongan sivuilla.

Honka on tehnyt pelaajasopimuksia myös suomalaisten pelaajien kanssa. Luottopelaaja aloittaa Tapiolan Hongassa jo kahdeksannen peräkkäisen kautensa. Sirola on pelannut seitsemän kauden aikana likimain kaikissa joukkueen otteluissa. Liiganousuun päättyneellä kaudella 2012-2013, Sirola tehtaili 7,9 pistettä ja repi 4,5 levypalloa ottelua kohden. Sirolan arvo näkyy ennen kaikkea puolustuspäässä.

– Erittäin hienoa, että ikitaistelija Sirola saatiin mukaan liigakahinoihin. Ilkka on pelannut seitsemän peräkkäistä kautta Hongassa, antaen jokaisessa tapahtumassa kaikkensa. Sirola antaa puolustuspäässä liikkuvuutensa ansiosta meille useita lisäoptioita, Salminen toteaa.

Tuckerin ja Sirolan lisäksi Honka on tehnyt sopimukset 18-vuotiaiden maajoukkueessa kesän EM-kisoissa pelanneiden 203-senttisen laituri Henri Ventoniemen sekä 188-senttisen takamies Ville Wuorenjuuren kanssa. Sentteri Daniel Dolencin sopimus on sen sijaan purettu hyvässä yhteisymmärryksessä.

– Ventoniemi on harvinainen suomalainen pelaaja, sillä hän on iso ja hyvin liikkuva. Henri harjoitteli jo viime kaudella jonkin verran kanssamme ja osoitti pärjäävänsä korien alla. Hänen kaukoheittouhkansa tekee mukavasti lisätilaa kentälle. Wuorenjuuri on todella särmä nuori mies, jolta löytyy johtajaominaisuuksia. Ville tulee jo alkavalla kaudella antamaan panoksensa Hongan peliin, mutta hänen kanssaan pitää katsoa hieman pidemmälle. Muutama vuosi kokemusta, niin Villeltä voi odottaa vaikka mitä, Salminen maalailee.

– Daniel Dolencin poislähtö on harmillinen asia, mutta haluamme ajatella pelaajan parasta ja päädyimme yhdessä siihen ratkaisuun, että tämä oli Danielin kannalta paras vaihtoehto. Honka ei halua olla yhdenkään nuoren pelaajan kehityksen tiellä nyt eikä tulevaisuudessa, Salminen päättää.

Hongalla on sopimukset kaudelle 2013-2014 nyt Ronnie Clarkin, Tuomas Iisalon, Joni Herralan, Villematti Kopion, Henri Niemistön, Tero Laitisen, Ilkka Sirolan, Ville Wuorenjuuren, Henri Ventoniemen ja Anthony Tuckerin kanssa. Joukkuetta pyritään täydentämään vielä yhdellä ulkomaalaisella, yhdellä kokeneemmalla suomalaisella sekä seuran omilla junioreilla.