Slovenian EM-lopputurnaukseen on aikaa enää 32 päivää. Susijengin valmennusryhmään kuuluvan Pekka Salmisen mielestä pitkään koossa pysynyt runko on yksi Suomen valteista tulevissa EM-kisoissa.

Suomen maajoukkueen runko on pysynyt samana jo useita vuosia ja mukaan nousee tasaisesti myös nuoria pelaajia. Nuorten pelaajien sisäänajoa helpottaa yhtenäinen pelisysteemi jota ajetaan jo juniorimaajoukkueista lähtien.

– Jatkuvuus on ollut meidän aseemme. Runko on pysynyt samana jo monta vuotta ja pelitapa on sama junioreista lähtien, joten sen totuttautumisessa ei mene aikaa. On hyvä, että tulee vähän vaihtelua ja sitä kautta ilmapiirikin pysyy nuorekkaana, Salminen miettii SuomiKoris-sivustolle.

Suomi pelaa EM-kisojen alkulohkon ottelunsa Koperissa, jossa vastaan asettuvat Venäjä, Italia, Kreikka, Turkki ja Ruotsi. Salminen ei hätkähdä kovaa lohkoa.

– Lohko on kova, mutta niin sen pitääkin olla. Pelasimme viime kesänä karsinnoissa hyvin ja siitä on hyvä lähteä jatkamaan. Pelasimme silloin ilman Teemu Rannikkoa ja osoitimme pystyvämme pelaamaan hyvin myös ilman häntä, Salminen muistuttaa.

Salttu Forsström