Korisliigan joukkueet rakentavat parhaillaan kovaa vauhtia joukkueitaan tulevaa kautta silmällä pitäen. Lappeenrannan Namika ei kuitenkaan hätäile vahvistusten kanssa, vaan katsoo tilannetta rauhassa.

Päävalmentaja Lassi Tuovin mukaan ulkomaalaisvahvistusten kanssa ei ole vielä kiirettä.

– Olen joka vuosi ollut aika rauhallinen kesä- ja heinäkuun ajan. Elokuussa alamme jo katsella enemmän pelaajia ja varmasti lähiviikkoina teemmekin ensimmäiset tarjoukset. Voi myös olla mahdollista, että kiinnitämme amerikkalaisemme vasta syyskuun alussa jolloin hinnat ovat huomattavasti alhaisemmat. Aikaisempien vuosien vahvistuksista ainoastaan Matt Gibson on kiinnitetty heinäkuussa, mutta hän olikin jo valmiiksi tuttu pelaaja. Pidetään fanitkin vielä hieman jännityksessä, Tuovi kertoo Namikan sivuilla.

Tuovilla on kuitenkin selvä näkemys mille paikoille joukkue tarvitsee vielä vahvistuksia.

– Tarvitsemme kotimaiseen rotaatioon vielä nuoren pelintekijän ja Clifton Jonesille kilpailijan ison miehen paikalle. Amerikkalaiset tulevat olemaan kahden edelliskauden tapaiset. Pelintekijäksi etsimme johtohahmoa, laiturin paikalle ensisijaisesti joukkueen hyökkäyspään johtajaa, ja sitten tietysti isoa laituria joka pystyy myös heittämään kaukaa.

Namika aloitti kauteen valmistautumisen maanantaina ja edessä on tiukka rupeama ennen kauden alkua.

– Joukkue harjoittelee elokuun tiiviisti yhdeksän kertaa viikossa. Syyskuussa aloitamme virallisen ”pre-seasonin”, johon kuuluu muutama viikonloppuleiritys ja tietysti harjoitusotteluita. Lajiharjoittelusta vastaa apuvalmentaja [Juha] Sten, ja kuntopuolella poikia hikoiluttaa aikaisempien vuosien tapaan Koskisen Tommi. Itse palaan sorvin ääreen heti kisojen päätyttyä, Susijengin valmennusryhmään kuuluva Tuovi valottaa.