Viime viikolla Ranskassa leireillyt syyskuun EM-kisoihin valmistautuva Suomen koripallomaajoukkue harjoitteli keskiviikkona kotimaisemissa Helsingissä ja parketilla oli mukana myös ryhmän nuorin mies, Joonas Cavén.

Espanjalaista CB Prat Joventutia seuratasolla edustava 20- vuotias Cavén on melko tuore kasvo Susijengissä.

– Olen aika uusi tässä ja tulin leiritykselle myöhässä, kun olin U-20 kisoissa ja pidin vähän taukoa siinä. Todella paljon nautin täällä olosta. Erittäin hyvää treeniä ja koko ajan tässä kehittyy, Cavén kertoi Susijengin avoimissa harjoituksissa keskiviikkona SuomiKoris-sivustolle.

Kokeneemmilta maajoukkuekavereilta on myös erittäin hyvä ammentaa oppia omaan tekemiseen.

– Aina kun pelataan tai tehdään mitä vaan, niin kyllä sieltä ohjeita annetaan. Kun pelaa treeneissä kovempia ja parempia pelaajia vastaan, niin koko ajan kehittyy. Jatkuvasti tulee hyviä vinkkejä myös taktisella puolella, Cavén sanoi.

Tampereen Pyrinnön kasvatilta puuttuu vielä debyytti miesten maajoukkueessa, joka saatetaan nähdä jo ensi viikon ottelussa Iso-Britanniaa vastaan. Syyskuussa pelattavat EM-kisat on myös mielessä.

– Totta kisat on unelma. Tämä vuosi ehkä menee enemmän kehittymisen kannalta, mutta totta kai haluan mukaan. Ensi kaudella kun pääsee ykkösjoukkueen kanssa Espanjassa pelaamaan, niin on varmasti myös helpompi tulla tänne ja olla isommassa roolissa, 211-senttinen Cavén mietti.

Kim Sanden