Susijengin sentteri Antti Nikkilästä huokuu kovatreenihalu. Se ei jää pelkästään tunteeksi, vaan näkyy konkreettisesti 210-senttisen kropassa, sillä tamperelainen on tiukimmassa kunnossa pitkään aikaan.

Nikkilä myöntää, että harjoituksissa on menty kovaa EM-kisat silmissä.

– EM-kisoja ajatellen olen ajatellut ottaa muutaman kilon pois alkukesästä, mutta yli kymmenen kiloa on lähtenyt. EM-kisoja silmällä pitäen yritän olla kovassa kunnossa, Nikkilä paljasti SuomiKoris-sivustolle.

Lisäkilojen lähtö on vaikuttanut selvästi Nikkilän mukaan myös harjoitteluun.

– Kyllähän kaikki on nyt helpompaa. Pystyn treenaamaan kauemmin ja ihan eri tavalla ja kaikki liikkeet ovat tietenkin nopeampia. Tietenkin jokainen kilo jota kantaa, on vähän turha tällä hetkellä. Tässä iässä, eikä Korisliigassakaa,n tarvitse olla niin isokokoinen vaan mitä kevyempi, sitä parempi. EM-kisoissa peli on sitten niin nopeaa ja pelataan syöttölinjojen yli ja siinä isonkin miehen pitää olla mahdollisimman kevyt, Nikkilä valottaa.

Kova kilpailutilanne

Nikkilä on harjoitellut maajoukkueen mukana jo heinäkuun alusta lähtien ja on ollut erittäin tyytyväinen leirin antiin.

– Koko ajan olen pystynyt ottamaan askeleita eteenpäin ihan kehityksenkin kannalta. Olen pystynyt tekemään eri asioita ja kokeilemaan uusia juttuja. Jalka liikkuu paremmin.

Kilpailu EM-paikoista on kovaa ja sen tiedostaa myös Nikkilä.

– Kilpailutilanne on tällä hetkellä kiivas, kun miehiä on niin paljon ja Hannokin [Möttölä] on noin kovassa kunnossa. Nuoremmat nyt ovat aina hyvässä kunnossa. Nyt on aika tiukkaa minkälaisella setillä lähdemme kisoihin.

Susijengin pelit jatkuvat torstaina, kun se kohtaa Helsingissä pelatavassa ottelussa Iso-Britannian.

Salttu Forsström