Susijengi taipui Venäjälle Liettuassa pelatun turnauksen päätösottelussa. Päävalmentaja Henrik Dettmann ei jäänyt kuitenkaan tuijottamaan pelkästään tulosta, vaan näki sen takaa paljon positiivisia asioita.

Suomi lepuutti ottelussa avainpelaajiaan, kun taas Venäjällä oli ykkösnyrkkinsä kehissä. Lopulta Venäjä veikin ottelun nimiinsä 90-73. Dettmann löysi pelistä kuitenkin hyviä asioita.

– Saimme paljon hyviä esityksiä yksilötasolla. Venäjä joutui suhtautumaan tähän peliin vakavuudella. Kyllä se jotain kertoo, jos Aleksei Shved pelaa 27 ja Sergei Monia 33 minuuttia, Dettmann muistuttaa Koripalloliiton sivuilla.

Susijengi juoksutti kentälle nuorekkaan kokoonpanon, joka ajoittain näkyi ottelun tiimellyksessä.

– Rehellisesti sanottuna meille tuli muutamia kokemattomuuden piikkiin meneviä pallonmenetyksiä, mutta olihan kokoonpanokin aika kokematon, jatkoi Dettmann.

Liettua- ja Tshekki-otteluissa vähemmän peliaikaa saaneista pelaajista mm. Ville Kaunisto, Roope Ahonen ja Antti Nikkilä pääsivät Venäjää vastaan isoille minuuteille.

– Tämä ottelu oli suunniteltu pelattavaksi näin, että saisimme turnauksen hyödyn maksimoitua ja jokaisen pelaajan kiinni rytmiin. Jos Venäjälle oli tärkeää käyttää avainmiehistöään tässä pelissä, meille oli yhtä tärkeää antaa minuutteja vähemmän pelanneille pelaajille, Dettmann valotti.

Susijengi pelaa vielä yhden ottelun ennen vajaan parin viikon päästä alkavia EM-kisoja. Keskiviikkona kotiyleisöllä on mahdollisuus toivottaa Susijengi matkaan kannustuksen kera, kun Hartwall Areenalle saapuu kisakenraalissa Latvia.