Susijengin pelaaminen on kesän aikana vakuuttanut mm. Ison-Britannian päävalmentajan Joe Pruntyn. Yksi Suomen pelin ehdottomista kulmakivistä on tiivis puolustuspeli, joka Shawn Huffin mukaan on jopa poikkeuksellista.

– Meiltä puuttuu pituutta, joten meidän on käytettävä nopeuttamme hyväksi. Meidän on laitettava vastapuolen hyökkäys tekemään mitä me haluamme, Huff selvittää Susijengin pelityyliä SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

– Puolustaminen on koko joukkueen vastuulla. Se perustuu siihen, että kaikki ovat mukana ja viisi miestä tekee yhteistyötä. Tiedämme koko ajan missä kaikki ovat.

Huff on Latvia-kenraalin alla tyytyväinen sinivalkoisen maajoukkueen pelin kehittymiseen kesän aikana. Päättynyt Liettuan kolmipäiväinen turnaus antoi Huffin mukaan joukkueelle paljon.

– Peli on nyt hyvässä vaiheessa. Olemme menneet eteenpäin. Ranskaa vastaan pelimme ei pysynyt vielä kasassa, mutta Liettuassa löytyi vire jolla jaksamme pelata koko 40 minuuttia.

Suomi kohtaa Latvian tänään keskiviikkona Hartwall Areenalla klo 19.00. Ottelu on Susijengin viimeinen ennen 4.9. alkavia EM-kisoja.

Kim Sanden