Ensimmäisenä suomalaisjoukkueena Euroopan seurajoukkueiden kakkostasolla (Eurocup) 15 vuoteen esiintyvä loimaalainen Nilan Bisons vie Eurocupin kotipelinsä perinteikkääseen Helsingin Jäähalliin. Bisons pelaa ensimmäisen Eurocup-kotiottelunsa 16. lokakuuta ja lipunmyynti Eurocupiin käynnistyy keskiviikkona 4. syyskuuta.

Helsingin Nordenskiöldinkadun Jäähallissa on tehty koripallohistoriaa aiemminkin. Suomen Susijengi pelasi tiensä vuosien 2011 ja 2013 EM-kisoihin Jäähallin suojissa voittamalla vuosien 2011 ja 2012 EM-karsinnoissa kuudesta kotipelistään viisi. Vuoden 1967 EM-kotikisoissa Suomen maajoukkue saavutti kaikkien aikojen parhaan EM-saavutuksensa, kuudennen sijan.

Perinteet ja keskeinen sijainti näyttelivät ratkaisevissa rooleissa myös Bisonsin Eurocup-kotihallin valinnassa.

– Halli on valmiiksi punainen, joten Biisoneiden värit ovat jo valmiiksi olemassa. Jäähallilla on historiaa ja sen sijainti on aivan Helsingin keskustassa, joten siinäkin mielessä tämä oli paras vaihtoehto meille, kertoo Bisonsin Eurocup-manageri Aleksi Valavuori seuran sivuilla.

Bisonsin Eurocup-urakka alkaa kotiottelulla Helsingissä 16. lokakuuta. Eurocupin alkulohkot arvotaan Barcelonassa 5. lokakuuta, ja Bisonsille on tarjolla vastustajiksi mm. Pietarin Spartak, Tallinnan Kalev/Cramo, UNICS Kazan – sekä kenties Petteri Koposen BC Himki, joka pelaa lokakuun alussa Euroliigan karsinnoissa.

– Päätöksemme pelata kotimatsit Helsingissä on otettu vastaan suurella mielenkiinnolla niin fanien kuin yhteistyökumppaneidenkin toimesta. Tavoitteemme on olla Eurocupissa koko Suomen joukkue, jatkaa Valavuori.

Bisonsin Eurocup-otteluiden lipunmyynti alkaa keskiviikkoaamuna 4. syyskuuta.

Lisätietoja lipunmyynnistä Bisonsin kotisivuilta.