Suomen voittokulku ei jatkunut Slovenian EM-kisoissa, kun Italia osoittautui vielä liian kovaksi vastustajaksi. Italian tehokas puolustus ja Suomen huono heittopäivä tiesivät sitä, että otti 62–44 (31-26)-voiton.

Ensimmäinen neljännes oli kokonaisuudessaan tasainen Suomen ollessa hieman niskan päällä. Suomen puolustuspaketti piti hyvin vaikkakin italialaiset pääsivät pari kertaa tekemään turhan helpon korin. Italian pelätty NBA-tähti Marco Belinelli jäi avausneljänneksellä kokonaan pisteittä. Tauolle siirryttiin Suomen 17-14.

Toisella neljänneksellä Suomen intensiivinen puolustus piti Italian kaukoheittäjät kurissa ja pakotti italialaiset turvautumaan vaikeisiin ratkaisuihin. Suomen johto oli parhaimmillaan kuusi pistettä, mutta jakson loppupuolella tulleet pallonmenetykset käänsivät pelin Italialle ja 31-26-pisteistä. Suomen parhaina pistemiehinä olivat kahdeksan pistettä pussittaneet Sasu Salin ja Teemu Rannikko.

Suomi aloitti kolmannen neljänneksen vahvemmin, mutta Suomi ei pystynyt hyödyntämään heittopaikkojaan, kun taas Italia alkoi saada heittonsa uomiin. Pahimmillaan ero venyi 12 pisteeseen josta lähdettiin myös viimeiseen neljännekseen, 46-34.

Sama nuotti soi myös viimeisellä neljänneksellä. Suomen heitto ei pudonnut ja kaikki pallot tuntuivat pomppivan Italialle, kun taas Suomen pallot pomppivat lähinnä raudoista. Suomi sai viimeisellä neljänneksellä ainoastaan 10 pistettä. Tappion lisäksi tuli myös muuta jobinpostia, kun Rannikko loukkasi nilkkansa ja nilkutti vaihtoon. Italia jatkaa lohkossa puhtaalla pelillä ja Suomi kohtaa seuraavaksi sunnuntaina Venäjän.