Suomen parhaimmistoon jälleen kuulunut puolustuksen erikoismies Tuukka Kotti onnistui Kreikkaa vastaan myös hyökkäyspäässä, kun pussitti Suomelle 14 tärkeää pistettä. Kotti oli Kreikka-pelin jälkeen lähes sanaton.

Lehdistön kuultavaksi tullessaan Kotti pyöritteli hetken päätään ja puhalteli.

– Käsittämätön fiilis. Ei tässä oikein vielä pysty tajuamaan, kun on adrenaliinia niin paljon, Kotti naureskeli.

– Eri jätkiä nousee ratkaisijoiksi koko ajan. Tämä oli varmasti Petterillekin yksi hänen parhaista maaotteluistaan koskaan, Kotti totesi viitaten Suomen pistekuningas Petteri Koposeen.

Suomen puolustuspelaaminen oli jälleen kovalla tasolla eikä Kreikka päässyt juuri helppoja koreja tekemään.

– Onnistuimme puolustamaan hyvin heidän post:nsa. Alussa he pääsivät hieman tekemään koreja, mutta sitten aloitimme ottamaan heitä vielä lähempää ja jossa vaiheessa he sitten tippuivat kyydistä, Kotti kertasi ottelua.

Suomi on kaatanut matkallaan jatkolohkoon MM-kakkosen Turkin, olympiahopeamitalisti Venäjän ja maailmanranking nelosen Kreikan.

– Olemme saaneet roimasti lisää itseluottamusta. Emme kumartele enää ketään enkä usko, että mikään joukkue on meitä paremmassa kunnossa.

Oman kiitoksensa Kotti jakoi myös jälleen hienosti kannustaneille faneille.

– Täytyy jakaa taas iso kiitos yleisölle. Se antaa meille lisävoimaa eikä minulla ainakaan jaloissa tunnu vielä miltään, Kotti päätti.

Salttu Forsström