Suomi ei pystynyt haastamaan kovaa ja isokokoista Kroatiaa joukkueiden ottaessa mittaa jatkolohkon avausottelussa. Petteri Koposen mukaan tarvittavaa vauhtia eikä aggressiivisuutta löytynyt.

Turkki on turnauksen isokokoisin joukkue, mutta Koposen mukaan kokoero ei ratkaissut Kroatia-ottelua.

– Kyllä meidän pitää löytää ihan eri ilme. Olemme aina vähän kevyempiä kuin vastustaja ja jos emme ole aggressiivisia, niin ei meillä ole mitään saumaa.

Koperissa kannustaneet yli tuhat fania siivittivät Susijengin huippuesityksiin, mutta Ljubljanan Stozice Areenalla oli vain kourallinen suomalaisfaneja.

– Se on tietenkin kiva, kun on faneja, mutta ei sitä voi käyttää syynä. Joka pelaajan pitäisi olla valmiina. Tuntui kuin huilipäivät olisivat jääneet päälle ja jäimme koppiin kokonaan.

– Emme saaneet missään vaiheessa meidän tuttua pelaamista käyntiin ja tämä oli meiltä tosi vaisu ja flegmaattinen peli. Silloin meidän pelaaminen näyttää vaikealta ja juuri tuollaiselta. Tiedämme, että meidän pitää päästä juoksemaan ja siihen aggressiiviseen rytmiin. Emme päässeet missään vaiheessa siihen ja Kroatia sitten leikitteli meidän kanssamme, siirtelivät palloa ja myös heidän heitotkin alkoivat mennä sisään. Ei meillä ollut mitään saumaa.

– Kroatia liikutti palloa ja sai vapaita heittoja. Avausneljännekselle ne eivät vielä menneet sisään, mutta sen jälkeen ne alkoivat pudota. Tuollaista joukkuetta vastaan emme voi antaa sellaisia paikkoja. Olimme pehmeitä emmekä olleet valmiina.

Seuraavaksi Suomi kohtaa lauantaina hallitsevan Euroopan mestari Espanjan.

– Turnauksessa tulee joskus tällaisia pelejä ja meidän täytyy pitää huoli, että meillä on toisenlainen ilme lauantaina Espanjaa vastaan, Koponen päätti.

Salttu Forsström