Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann jäi harmittelemaan tilanteita joita Suomi ei päässyt hyödyntämään. Hän kuitenkin muistutti joukkueen jo saavuttaneen jotain suurta näissä kisoissa.

Dettmannin mukaan Suomellakin oli hetkensä, jolloin sillä oli mahdollisuudet päästä peliin mukaan. Tällä kertaa Suomi ei kuitenkaan pystynyt käyttämään tilaisuuksia hyväkseen.

– Me olimme muutaman korin päässä ja peli olisi voinut näyttää ihan erilaiselta. Vielä viimeiselläkin neljänneksellä saimme pari stoppia ja nopeaa hyökkäystä. Jos olisimme heittäneet ne sukkaan, niin tilanne olisi voinut olla eri. Tosiasia kuitenkin on, että Espanja on kuitenkin maailman toiseksi paras joukkue ja jos Suomi voisi sen joskus voittaa, niin pitäisi olla ihan täydellinen peli, Dettmann pohti.

Suomen heittopeli ei ollut parhaimmalla tasolla ja Dettmann muistutti, että asiat ovat pienestä kiinni.

– Tämä kuuluu tällaiseen turnaukseen ja pelaamiseen. Tulee paljon pelejä ja rasitusta ja jalka alkaa painaa. Nämä ovat pieniä asioita. Joskus aikaisemmissa peleissä myöskään vastustajalla ei heittopeli kulkenut, mutta tänään se lähti kulkemaan. Kun ensimmäinen heitto lähtee kulkemaan, niin siihen saa paremman itseluottamuksen. Ei tässä sen ihmeellisemmistä asioista ole kysymys.

Suomi päättää jatkolohkon ottelunsa maanantaina kohtaamalla täpötäydellä areenalla isäntäjoukkue Slovenian.

– Meillä on ollut alusta saakka joukkueen kanssa pieni haave, että pääsemme toiselle kierrokselle pelaamaan kotijoukkuetta vastaan täyden hallin edessä. Se haave toteutuu joka tapauksessa ja sitten jäämme katsomaan mitä muualla tapahtuu.

Vaikka Suomen tie tyssäisi jatkolohkoon, ei se poista joukkueen urotekoja alkulohkon aikana.

– Täällä on 12 joukkueesta mukana seitsemän, jotka olivat täällä viimeksi mukana tässä vaiheessa ja Suomi on yksi niistä. Mielestäni se on sen luokan saavutus, ettei sitä pysty poistamaan.

Salttu Forsström