Namika Lahti vahvisti rivejään hankkimalla amerikkalaisen Storm Warrenin. Lahtelaisten päävalmentaja Ilkka Palviainen on tyytyväinen tuoreimpaan vahvistukseen.

Palviainen joutui uudestaan amerikkalaispelaajan etsintään, kun ensimmäisenä kiinnitetty Billy White jätti saapumatta Suomeen.

– Storm Warrenilla on yksi vuosi ammattilaisuraa takana ja ensimmäinen vuosi Euroopassa takana, joten sopeutumisen ensimmäiset kompastuskivet on jo koettu. Sitä kautta kyseessä on myös todennäköisesti tasaisempi suorittaja tähän liigaan, Palviainen toteaa Namikan sivuilla.

Palviainen uskoo, että Warren sopii Namikan pelitapaan hyvin sekä hyökkäyksellisesti että puolustuksellisesti.

– Warren pelaa huomattavasti pituuttaan isommin. Isokokoista liikkuvaa pelaajaa haettiin, ja saadaan atleettinen kaveri, joka tuo lisää levypallovoimaa. Lisäksi hän auttaa tukkimaan omaa korinalustaa.

Namikan harjoitusottelut jatkuvat perjantaina Lappeenrannassa kaimaseuraa vastaan klo 18:30. Warrenin on tarkoitus saapua Suomeen mahdollisimman pian, mutta hän ei välttämättä pelaa vielä lappeenrantalaisia vastaan.

– Tällä aikataululla pelaaminen on hieman kyseenalaista. Terveyden kannalta pitäisi olla urheilematta vuorokausi jet-lagin jälkeen.

– Muuten peliin päästään täydellä miehistöllä. Joukkueessa pyörinyttä flunssa-aaltoakin on saatu nujerrettua, Palviainen kertoo.