Joensuun Kataja Basket osallistuu viikonloppuna Kouvolassa pelattavaan turnaukseen jossa se kohtaa perjantaina saksalaisen Crailsheim Merlins ja lauantaina vastassa on Porvoon Tarmo.

Kataja Basketin riveistä EM-kisajoukkueessa, ”Susijengissä”, pelasi konkaritakamies Teemu Rannikko (33), jonka suorituksia jarruttivat alkusarjassa koetut nilkka- ja sormivammat. Rannikon ohella uusia Kataja-kasvoja ovat Tampereen Pyrinnöstä siirtynyt laituri Jesse Niemi (23), espoolaisesta Tapiolan Hongasta tullut takamies Kalle Naapi (20) sekä amerikkalaiskaksikko, NBA:n kehitysliigan kaikkien aikojen pisteykkönen, laituri Renaldo Major (31) ja viime kaudella Kyproksella pelannut korinaluspelote Mike Morrison (23).

Viime kauden amerikkalaispelaajista Jonte Flowers siirtyi täksi kaudeksi Romaniaan, Johnell Smith Tanskaan ja Dan Coleman Hollantiin. Polvivaivoista kärsineen sentterin, Jerald Fieldsin, uran jatkoaikeista ei vielä ole kuulunut mitään. Kotimaisten pelaajien lähtölista, Arttu Koljonen ja Ville Viita, jäi ilahduttavan pieneksi.

Maajoukkueohjelman vuoksi Kataja Basketin yhteisharjoituskausi on tähän saakka menty kakkosvalmentaja Petri Jaakkolan ja fysiikkavalmentaja Harri Yrttiahon johdolla.

– Pelillisesti en osaa odottaa tältä viikonlopulta vielä juuri mitään. Haluan tutustua pelaajiin ja nähdä joukkueen tämän hetken tilan, Toijala toteaa Katajan sivuilla.

Rannikko potee tällä hetkellä murtunutta sormeaan, mutta muuten joukkueen terveystilanne on hyvä. Kesällä toipilaina (molemmilla polvivaivoja) olleet Antti Kanervo ja Vesa Mäkäläinen kuntoutuvat hyvää vauhtia.

– Näillä näkymin viikonvaihteen peleissä pelaavat kaikki muut paitsi Teemu. Antin ja Vesan kuntoutus on edennyt hyvin ja jos mitään takapakkia ei tule, ovat miehet kunnossa kun Korisliiga pyörähtää käyntiin.

– Teemun osalta tilannetta katsotaan rauhassa. Näillä näkymin hänellä jää myös Loimaan-turnaus väliin. Lähtökohta urheilussa on aina se, että terveet pelaavat, Toijala muistuttaa.