Nilan Bisons kohtasi lauantai-iltana paikallisvastustajansa Salon Vilppaan. Kotijoukkue voitti luvuin 91-73.

Tulosta tärkeämpää on se, että joukkueet pääsivät hiomaan otteitaan kulman takana pälyilevää Korisliigakautta varten.

Tässä onnistuttiinkin ihan kivasti. Joukkuehengen ja yhteispelin luominen vie aikaa ja tällaiset ottelut ovat paras tapa luoda niitä, vaikka kotijoukkueen rosterista puuttuivatkin sellaiset nimet kuin Matti Nuutinen, Ville Mäkäläinen, Mikko Koivisto ja Tuukka Kotti. Välillä kotijoukkueen peli pyöri ihan mallikkaasti ja yleisö sai nauttia tarkoista syötöistä, jotka napsahtelivat maukkaasti korinaluspelaajille. Billy Keys (14 pistettä/2 levyä/4 syöttöä) löysi pari kertaa Ryan McDaden (17/7/1/1r) kuin Ivey konsanaan.

Justin Hawkinsissa salolaispuolustus oli sen verran terhakkaasti kiinni, että hän ei päässyt tekemään kuin neljä pistettä. Hän kuitenkin loisti muilla osa-alueilla ottamalla neljä levyä ja jakamalla jopa kuusi syöttöä.

Puolustuksellisesti suurinta herkkua nähtiin toisella puoliskolla, kun Bisonsin tuplaus kaarella sai pysäytettyä Vilppaan hyökkäykset kuin seinään. Joukkuepuolustus oli muutenkin yllättävän hyvällä tolalla ottaen huomioon kuinka varhaisessa vaiheessa kautta vielä ollaan.

Pelillisesti suurin onnistuja yksilötasolla oli varmasti Ralph Sampson III. Hän takoi vajaassa puolessa tunnissa 23 pistettä, napsi 7 levypalloa ja antoi kaksi koriin johtanutta syöttöä. Pitkä mies osuu paitsi läheltä myös kauempaa ja hypärissä heitto lähti niin korkealta, ettei siihen salolaisten torjunta ylettänyt.

Tuoreet kotimaiset Antto Nikkarinen (12/1/4/1) ja Carl Lindbom (9/9) näyttivät, että he ovat löytäneet jyvän Gibsonin pelitavasta. Molemmilta todella positiivinen ensiesiintyminen uuden kotiyleisön edessä. Vanha konkari Ilpo Pehkonen taas osoitti, että tehoja ja pelihaluja kyllä löytyy, kunhan hänet päästetään irti.

Vilppaan hyökkäyspeli näytti suhteellisen valmiilta, mutta Bisons oli koko ajan askeleen edellä. Vilpas sortui huonoon levypallopelaamiseen, niinpä Bisons voittikin levyt lukemin 41-23. Vilpas myös oli huolimaton pallon kanssa ja menetti hallinnan jopa 21 kertaa. Toisaalta näytti siltä, että tänä vuonna Vilpas on onnistunut jenkkihankinnoissaan. Mikhail Torrance (17/8/2) ja Joseph Harris (12/3/3r) tehoilivat suurimmat pistesaaliit. Matt Pilgrimin korvannut James Padgett (6/2) oli hieman kohmeisen oloinen, mutta hän ei ole vielä kauaa ollut mukana Vilppaan ryhmässä, joten hänestä ei vielä voine tehdä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Vesa-Pekka Laine pelasi ennakkoluulottomasti tehden 10 pistettä ja riistäen pallon kerran.

Biisonien harkkamatsit jatkuvat keskiviikkona, kun loimaalaislippulaiva matkaa Espooseen Tapiolan Hongan vieraaksi. Ottelu alkaa klo 19.00. Tuolloin koko joukkueen pitäisi olla iskukunnossa mukaan lukien joukkueen tukipilarit Ville Mäkäläinen ja Matti Nuutinen sekä susijengin kantavat voimat Mikko Koivisto ja Tuukka Kotti.

Bisons raportoi ottelusta kotisivuillaan.