Tämänvuotinen Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvola -turnaus pelattiin viikonloppuna. Kotijoukkue Kouvot hävisi molemmat ottelunsa niukasti.

Perjantaina isäntäjoukkue Kouvot kohtasi 1.divisioonaan (A) valmistautuvan Porvoon Tarmon. Ensimmäinen jakso tahkottiin hermostuksissa tasan (14-14), mutta valmiimpaa joukkuepeliä esittänyt Tarmo vei seuraavat kaksi jaksoa nimiinsä (13-18, 19-25). Kouvojen puolustus toimi kohtuullisesti, mutta hyökkäyskuviot olivat varsin sekaisin. Erityisesti ulkomaalaiskaksikko Frankie Sullivan – Delvon Johnson olivat ensimmäisessä ottelussaan kotiyleisönsä edessä todella epävarmoja lähes koko ensimmäisen puoliajan. Johnsonille puoliajalla vaivainen yksi piste ja Sullivanille kahdeksan pistettä, jotka kaikki syntyivät puoliajan parilla viimeisellä minuutilla.

Kouvot sai ottelun viimeisellä jaksolla hyökkäystään pyörimään paremmin ja kävi parhaimmillaan muutaman pisteen päässä Tarmosta. Katajan lailla myös Kouvojen loppukiri jäi vajaaksi ja voitto ansaitusti Porvoolaisille lukemin 74-79 (27-32). Tarmon ulkomaalaiskolmikko Cor-J Cox (18/13/2r), Adrian Powell (12/6/3s) ja vahva Rondrico Hightower (10/13) tuntuivat sopivan mukavasti Tarmon pelitapaan ja joukkueeseen. Kotimaisista parhaiten onnistuivat entisiin kotikoreihinsa nakannut Jarno Nissinen (10/2/4s/1t) sekä Janne Hänninen (8/6) ja Sad Niskanen (8/4/2s/1t).

Kouvojen pisteykkönen oli toisella puoliajalla hurjaan heittoon äitynyt Sullivan (29/9/1t). Toisaalta vaakakupin toisella kipolla painoivat yhdeksän pallon menetystä. Alexander Madsen (17/16/4t) jatkoi erinomaisia otteitaan harjoitusotteluissa ja yli kymmenen pisteen heitti myös Ilari Seppälä (15/3/3s/3r). Loput pisteille päässeet Kouvot olivat Tuomas Hirvonen (5/2/3s), Tobias Reinholt (3/3) ja Jere Luoma (2/3). Johnson (3/9) ei ensimmäisessä ottelussaan Mansikka-aholla pisteillä mässäillyt, tosin isolle miehelle myös pelattiin korin alle varsin niukasti. Lawrence Wright huilasi perjantain ottelun.

Turnauksen päätösottelussa kohtasivat toisensa toistamiseen parin viikon aikana isäntäjoukkue Kouvot ja Crailsheim Merlins. Ensimmäisen koitoksen tapaan Merlins vei ottelun, mutta Kouvojen paikoin vauhdikas ja näyttävä hyökkäystyöskentely lupailee tulevalle kaudelle hyvää. Joukkuepuolustuksen harjoittelun Kouvot aloittaakin vasta alkavalla viikolla.

Kouvot pelasi mukavasti 39,5 minuuttia, mutta viimeinen 30 sekunnin pätkä erheineen vei voiton avaimet taskusta. Ottelu oli alusta loppuun äärettömän tasainen ja hyökkäysvoittoinen. Puoliajalle lähdettiin toverillisesti tasatilanteessa (46-46).

Kouvot oli toisen puoliajan niukasti kuskin paikalla, mutta ei onnistunut kuitenkaan karkumatkayrityksissään. Kouvot johti ottelua viidellä pisteellä, kun ottelua oli jäljellä noin puoli minuuttia. Kolme perättäistä huonoa suoritusta tarjosivat kuitenkin Merlinsille mahdollisuuden taistella päätösottelun voitosta ja sen tilaisuuden saksalaiset myös käyttivät. Nitro-ottelu kirjattiin lopulta Merlinsille vaivaisella yhden pisteen erolla (95-96).

Turnauksen viimeisen ja ehkäpä tasokkaimman ottelun voittaneiden saksalaisten parhaat olivat Yorman Polas (20/10/3r) ja Jonathan Moore (19/5/2r). Hyvin pelasivat myös Stevie Johnson (18/3/3r), Carlos Medlock (18/1/5r) sekä Philipp Friedel (13/0).

Kouvot pelasi tähänastisen harjoituskautensa parhaan ottelun ja esitti paikoin erinomaista hyökkäyspeliä. Mikäli hyökkäys on yhtä näyttävää Korisliigassakin, on kouvolalaisyleisöllä kotipeleissä nähtävänään vauhdikasta ja yleisöystävällistä koripalloa.

Edellisissä peleissä hieman vaisuhkosti esiintynyt Delvon Johnson (18/11/2t) oli kuin uudesti syntynyt ja pelasi nyt väkevän ottelun. Frankie Sullivan (21/6/3s) ja Lawrence Wright (15/7/2s/1t) pelasivat hyvin ja samat sanat pätevät myös Ilari Seppälän (17/4/5s) ja Alexander Madsenin (16/4/3r) kohdalla. Muut tehoille yltäneet kotiluolan asukit olivat Daniel Dolenc (3/5), Jere Luoma (3/0) ja Tuomas Hirvonen (2/1/3s).

Neljän päivän kuluttua torstaina Kouvot matkustaa länsinaapuriimme Ruotsiin jossa viimeisissä harjoitusotteluissa ennen Korisliigakauden alkua joukkue kohtaa tukun mielenkiintoisia joukkueita.

Kouvot raportoi turnauksesta kotisivuillaan.