KTP pelasi viikonloppuna Tallinnassa kaksi harjoitusottelua joista saldona oli tappio ja voitto. Päävalmentaja Sami Toiviainen sai otteluista tietoa sekä joukkueen pelaamisesta että pelaajista.

Toiviaisen mukaan joukkueella on vielä parannettavaa, ennen kuin Korisliiga pyörähtää käyntiin.

– Molempia otteluita yhdisti hyvä ensimmäinen puoliaika ja kohtuu kehno toinen puoliaika. Yhteisharjoittelua joukkueella oli vain muutama, niin ei tuo joukkueen yhteisen sävelen löytyminen ollut vielä ihan kohdillaan, Toiviainen kirjoittaa KTP:n sivuilla.

– Onneksi molemmissa matseissa oli kuitenkin myös paljon niitä asioita, joita olimme muutamassa treenissä ehtineet käydä läpi.

KTP joutui jo vaihtamaan yhden jenkkipelaajansa, kun Dontell Jefferson ei ollut täydessä kunnossa.

– Yksi iso asia, jota halusin nähdä, oli pelaajien kuntopuoli. Ja siinä yksi suuri syy miksi jouduinkin sitten turnauksen jälkimainingeissa ikävään ratkaisuun eli vaihtamaan joukkueen pelintekijää. Dontell Jefferson ei osoittanut olevansa sopivanlainen pelintekijä tarpeisiini ja koska kuntopuoli olisi myös teettänyt hurjasti lisätöitä, niin valitettavasti vaihto oli pakollinen jo tässä vaiheessa. Se on varmasti tämän koutsin työn vaikeimpia ja ikävimpiä paikkoja, mutta ratkaisu on nyt tehty ja uusi mies on jo keskiviikkona Kotkassa ja toivon mukaan illalla treeneissä, Toiviainen valottaa.

Muihin jenkkiapuihin hän suhteellisen tyytyväinen.

Chris Owens on hyvässä kunnossa ja kunhan saamme aikaerorasituksen pois miehen jopa Bundesliiga-pelaajissa kunnioitusta herättävistä pohkeista, niin varmasti erittäin hyvä tulee. Matisen Jukka tuossa veikkailikin Chrisin olevan ainakin hyökkäyslevypalloissa sarjan eliittiä.

Seftonilla [Barrett] on vielä hiukan matkaa huippukuntoonsa, mutta miehen tuntien se ei tule olemaan ongelma. Tänään nimittäin illan treeneissä alkoi jo näkyä viitteitä vanhasta Seftonista ja hänen ilmavista donkeistaan.

– Suomi-pojat ovat hyvässä fyysisessä ja toivon mukaan henkisessä kunnossa, joten kunhan saamme uuden pointin maahan ja viikon treeniä, niin eiköhän me Bisosnsille sitten sarja-avauksessa aika kivasti jo laiteta kampoihin, Toiviainen päättää.