Tapiolan Honka pisti tiukasti tuplamestari Bisonsille hantiin keskiviikkoisessa harjoitusottelussa, mutta lopulta Bisons otti jatkoajalla voiton. Hongan päävalmentaja Pekka Salminen näki ottelussa paljon parannettavaa, mutta myös paljon hyvää.

– Tappio harmittaa tosissaan, mutta laitettiin ainakin kunnolla kampoihin Biisoneille. Loppupeleissä virhevaikeudet ja irtopallopelaaminen ratkaisivat. Meidän on ehdottomasti terävöitettävä irtopallopelaamista ja tarpeettomista virheistä on päästävä eroon kauden alkuun mennessä, Salminen pohtii Hongan sivuilla.

– Hyökkäyspään pelaaminen näytti ajoittain hienolta, mutta sinnekin pitää saada vielä lisää monipuolisuutta ja parempaa toteuttamista, Salminen totesi.

Hongan takamies, 12 pistettä upottanut ja kovalla intensiteetillä läpi ottelun puolustanut Villematti Kopio oli pelin jälkeen pitkälti samoilla linjoilla Salmisen kanssa.

– Tappiosta huolimatta meiltä ihan hyvä peli. Pystyimme vastaamaan aika hyvin Bisonsin intensiteettiin, joka on ehdottomasti yksi heidän vahvuuksistaan. Hyökkäyksen toteuttamisessa on vielä parannettavaa sekä nopean että hitaan hyökkäyksen osalta. Puolustus oli kohtuullisen hyvällä tasolla siihen nähden että harjoittelun painopiste on ollut enemmän hyökkäyspelissä, Kopio sanoi.

Myös joukkueen kapteeni Tuomas Iisalo oli ainakin osittain tyytyväinen ottelun antiin.

– Yleisilme oli harjoitusotteluun erinomainen. Pystyimme käyttämään vahvuuksiamme Bisonsin leveää materiaalia vastaan erittäin hyvin, pitämällä pelin leveällä hyökkäyksessä ja puolustamalla hyvin joukkueena. Jatkossa meidän pitää kuitenkin pystyä paremmin vastaamaan fyysisten joukkueiden tuomiin haasteisiin. Tänään Bisons käytti kokoaan ja urheilullisuuttaan voittamalla levypallot. Toinen asia, johon jäi parannettavaa, on lopputulos. Meidän pitää oppia joukkueena kääntämään tällaiset matsit. Mielestäni ottelu osoitti sen, että olemme oikealla polulla, Iisalo kertoi.

Hongan tehot jakautuivat melko tasaisesti aloitusviisikon pelaajien kesken. Anthony Tucker teki 16 pistettä, nappasi 3 levypalloa ja jakoi 4 syöttöä. Clarkin tilastot 15/5, Iisalolla 15/2, Kopiolla 12/5/2 syöttöä ja Burrowsilla 11/7/4 torjuntaa. Bisonsilta Justin Hawkinsille tilastot 16/7, Tuukka Kotille 13/3 ja Billy Keysille 12/5/3 syöttöä.

– Ulkomaalaiskolmikko pelasi tänään hyvin. Tucker loi tilanteita muille ja heitti tarkasti, Clark teki kasan kovia koreja ja Burrows on juuri sitä mitä tarvitsemme: aktiivinen ja kovapomppuinen korinaluspelaaja. Villematti Kopio ja Tuomas Iisalo pelasivat tasapainoisen pelin kentän molemmissa päissä, Salminen kehui omiaan.

Hongan pre-season päättyy tulevana perjantaina, kun LrNMKY saapuu vieraaksi Summahallille. Ottelu alkaa klo 18:30 ja siihen on vapaa sisäänpääsy. Korisliigakausi alkaa Hongan osalta lauantaina 5.10 kotiottelulla Lapuan Korikobria vastaan.