Korisliiga-kauden 2013-14 alkuun on enää viikko ja liigajoukkueet hakevat kuumeisesti askelmerkkejään. Hallitseva Suomen mestari Bisons järjestää lauantaina ja sunnuntaina kansainvälisen turnauksen, jossa se ja keväällä pronssia voittanut Kataja Basket mittaavat Ruotsin Basketliganin viime kevään finalistien Södertälje Kingsin (mestari) ja Sundsvall Dragonsin (hopeaa) tason.

Molemmat suomalaisjoukkueet ovat alkavalla kaudella mukana myös europeleissä. Kataja lähtee toista kertaa peräkkäin menestymään FIBA EuroChallengeen, Bisons puolestaan ottaa ensimmäisenä suomalaisjoukkueena sitten syksyn 1999 osaa Euroopan toiseksi arvostetuimpaan sarjaan, Eurocupiin.

– Treeniviikko on sujunut nousujohteisesti, Kataja Basketin päävalmentaja Jukka Toijala kertoo joensuulaisten sivuilla.

– Olemme harjoitelleet perusasioita joukkuepuolustuksesta sekä muutamia yksityiskohtia hyökkäämisestä. Joukkuetekemisessä olemme vielä aika alkutekijöissä. Viikonvaihteen pääpaino tulee olemaan niissä asioissa mitä viikolla on harjoiteltu.

Kataja kohtaa lauantaina turnauksen avausottelussa klo 16:30 Dragonsin. Korisliigaan 13 vuoden tauon jälkeen paluun tekevä takamies Teemu Rannikko ei EM-kisoissa loukkaantuneen sormensa vuoksi ole mukana kokoonpanossa. Toijala ja muu joukkue joutuvat sopeutumaan muutamaan muuhunkin poisjääntiin.

– Teemu on ollut tällä viikolla harjoituksissa mukana, mutta ei osallistu vielä joukkueharjoituksiin vaan tekee ns. omaa ohjelmaa. Hänellä on röntgen ensi viikolla, jolloin tarkistetaan sormen tilanne. Antti (Kanervo) loukkasi hieman jalkaansa viikolla ja joutuu olemaan sivussa viikonvaihteen ottelut. Kouvolassa jalkapöytäänsä satuttanut Johannes (Lasaroff) on sivussa arviolta kuukauden.

Bisons ja Kataja eivät kohtaa Loimaalla toisiaan vaan molemmat pelaavat kertaalleen kumpaakin ruotsalaisjoukkuetta vastaan. Toijalalle ei näe tässä ongelmaa, päinvastoin.

– Viikonvaihteessa on luvassa kaksi kovaa ottelua. Kiva päästä pelaamaan ulkolaisia joukkueita vastaan, sillä samoja naamoja on luvassa myöhemmin riittämiin!