Ruotsin maajoukkueen pitkäaikainen päävalmentaja Brad Dean astui tehtävistä sivuun kesän EM-kisojen jälkeen. Susijengin valmennusryhmään kuuluva ja Tapiolan Hongan päävalmentaja Pekka Salminen on vilahdellut korvaajakandidaattien joukossa, mutta vielä ainakaan Ruotsista ei ole yhteydenottoa tullut.

Salminen myöntää kuulleensa huhuja asiasta, mutta mitään konkreettista ei ole vielä tullut.

– Kaikki muut siitä ovat puhuneet, pelaajatkin ovat soitelleet. Mitään yhteydenottoa ei kuitenkaan ole tullut. En osaa sanoa siitä sen enempää. Huhuja on kaiken näköisiä, minulle ei ole kukaan sanonut mitään konkreettista, Salminen valottaa SuomiKoris-sivustolle.

Salminen on hyvässä maineessa Ruotsissa, sillä hän on kahteen otteeseen valmentanut maassa ja voittanut valmentajana myös kahdesti Ruotsin mestaruuden. Salminen ei kiellä, etteikö Ruotsin päävalmentajapesti houkuttelisi.

– Onhan se mahdollisuus. Olisi aika mukavaa jos kolmella maajoukkueella olisi suomalainen päävalmentaja, Salminen viittaa Tanskan maajoukkuevalmentaja Pieti Poikolaan ja Suomen päävalmentaja Henrik Dettmanniin.

Salminen on viettänyt kesän pitkälti Susijengin mukana, mutta nyt ajatukset ovat täysin Hongan mukana.

– Nyt olisi todellakin aika, ihan palkanmaksajankin puolesta. Koko kesä on oltu jossain muualla. Koko muu taustajoukkomme on niin hyvä, että olemme valmiita kun sarja alkaa, Salminen vakuuttaa.

– Nähtäväksi jää, onko pelaajamateriaalimme tarpeeksi laaja. Muutamien nuorten pitää pystyä ottamaan isoja askelia, hän pohtii joukkueen mahdollisuuksia.

Honka kohtaa kauden avausottelussaan lauantaina Lapuan Korikobrat.

Maarit Korhonen