Kauhajoen Karhu on pelannut neljän edelliskauden ajan nousujohteisesti ja viime vuonna sijoitus oli jo neljäs. Päävalmentaja Ari Tammivaaran mukaan tavoite on jatkaa nousua tällä kaudella mitaleille saakka.

Karhu lähtee kovin tavoittein kauteen.

– Totta kai. Tässä on tehty muutama vuosi suunnitelmallista projektia, jonka tavoitteena on, että pelaisimme kirkkaimmista mitaleista. Näen, että meillä on tänä vuonna kilpailukykyinen joukkue siihen, Tammivaara toteaa luottavaisena.

Karhulla on farmisopimus Divari B:ssä pelaavan Vaasan Salaman kanssa ja se antaakin pontta levittää koripallon ilosanomaa laajemmin Pohjanmaalle.

– Se antaa meille mahdollisuuden tehdä yhteistyötä divarijoukkueen kanssa. Pelasimme Vaasassa yhden harjoituspelinkin, jolla markkinoimme lajia Etelä-Pohjanmaan alueelle. Sen lisäksi meillä on kaksi nuorta vaasalaispelaajaa ringissä, Tammivaara iloitsee.

Karhu menetti viime kauden päätteeksi Ilkka Vuoren ja Eldar Skamon Lahden Namikan riveihin ja heitä korvaamaan hankittiin KTP:stä Bojan Sarcevic sekä Markus Molenius FoKoPosta.

– Saappaat ovat isot, mutta mielestäni pojilla riittää jalat siihen. Meillä on kilpailukykyinen joukkue. Molemmat ovat sopeutuneet hyvin ja haluavat tehdä töitä. Se on meidän organisaatiossa tärkeä asia, Tammivaara päättää.

Karhu avaa kautensa perjantaina kotihallissaan Namika Lahtea vastaan.

Maarit Korhonen