Hallitseva kaksinkertainen mestari Bisons aloitti kautensa voittamalla viime vuoden finalisti KTP:n. Kauden avausottelussa 15 pistettä tehnyt loimaalaisten luottomies Ville Mäkäläinen uskoo jäljen olevan tuhoisaa, jahka joukkue oppii tuntemaan toisensa paremmin.

Bisons vahvistui kesän aikana muun muassa Susijengin Tuukka Kotilla, Antto Nikkarisella sekä Carl Lindbomilla ja lisäksi joukkueen ulkomaalaisvahvistuksilla on kokemusta Euroopan kovimmista sarjoista.

Onkin ymmärrettävää, että joukkueen pelin hioutuminen yhteen kestää hetken.

– Emme ihan vielä pysty toteuttamaan pelisysteemiämme koko joukkueella, kun takana on niin vähän yhteisiä treeniviikkoja, Mäkäläinen miettii Basket.fi:n sivuilla.

– KTP-matsissa menikin aika lailla niin, että systeemissä pisimpään pelaajat löysivät sitten selkärangasta sen tutun suoritustason, kun matsia ratkaistiin.

Avausottelussa Bisons lepäsi joukkueessa pelanneiden tehoihin, kun Mikko Koivisto oli paras pistemies ja Mäkäläisen lisäksi tutuista pelaajista Matti Nuutinen pelasi vahvasti. Mäkäläinen on luottavainen, että tulokkaatkin sopeutuvat pian pelikuvioihin entistä paremmin.

– Meillä on hyvin monipuolinen hyökkäyskonsepti ja kaikille on kyllä tehoja tarjolla. Kestää aikansa ennen kuin pääsemme täyteen vauhtiin, mutta ennen pitkää uudetkin kaverit löytävät heittonsa ja me kaikki vastaavasti löydämme toisemme.

Bisonsin pelaajakokoonpano onkin suomalaisittain historiallinen. Kahden vakuuttavan Suomen mestaruuden jälkeen joukkue on rakennettu menestymään myös Euroopan kakkoskilpailussa Eurocupissa. Europeleissä Biisoneilla on koossa käytännössä 11 pelaajaa, jotka kilpailevat paikoista aloitusviisikossa.

Lauman leveys on tuonut entistä kovempaa, positiivista ”rähinää” Loimaan Liikuntahallille.

– Treenien taso on ollut käsittämättömän kova. En ainakaan ole itse omina pelaajavuosinani ollut seurajoukkueessa, jossa olisi tämän tason harjoituksia, Mäkäläinen päivittelee.

– Meillä on Susijengin tapaan positiivinen kilpailutilanne ja pitkällä tähtäimellä meillä on varmasti vain hyötyä siitä, että ainakin kymmenellä äijällä on taitoa ja kokemusta ratkaista pelejä, Mäkäläinen hehkuttaa.