Tapiolan Honka on aloittanut Korisliigakauden kahdella tyylikkäällä kotivoitolla. Seuraavana haasteena on lauantaina Salon Vilpas.

Vilpas on aloittanut kautensa hieman hapuillen. Avauskierroksella Uudessakaupungissa kotijoukkue Korihait oli selvästi vahvempi ja Vilpas joutui poistumaan Pohitullista 71-90 tappio niskassaan. Toisessa ottelussa Vilpas väänsi kotikentällään tasaisesti Kouvoja vastaan, ja onnistui lopulta puristamaan 90-88-jatkoaikavoiton.

Hongan päävalmentaja Pekka Salminen pitää Vilpasta hankalana vastustajana Hongalle

– Salolla on koossa iskukykyinen joukkue. Silmiinpistävää on joukkueen koko ulkopaikoilla. Tämä asettaa meille omat haasteensa match-upien löytämisessä. Erityisesti [Mikhail] Torrance tulee olemaan meille haasteellinen pelaaja, Salminen ennakoi Hongan sivuilla.

Lauantain ottelussa Hongan pitää pelata kovalla intensiteetillä ja pystyä vastaamaan Vilppaan urheilullisuuteen sekä päästä kontrolloimaan tempoa. Levypallopelaaminen on jälleen yksi avaintekijöistä.

– Hyökkäyspään kontrolli yhdistettynä tilaa vievään puolustukseen ja kovaan levypallopelaamiseen on meidän suunnitelmamme. Vastassa on hyvä ja kokenut joukkue, mutta Honka on valmis antamaan 100 prosenttia ja hoitamaan homman himaan kotiyleisön edessä, Salminen toteaa.