Loimaan Bisonsin aloittaa urakkansa Eurocupissa keskiviikkona, kun Helsingin jäähalliin asettuu vastaan Neptunas Klaipedas Liettuasta. Ennen kuin parketilla päästään tositoimiin, on taustalla tehty mittava määrä töitä tapahtuman järjestämiseksi.

Bisonsin Eurocup-manageri Aleksi Valavuori on vastuussa europelien järjestämisestä. Eurocupin paikkaa hakiessa loimaalaisseuralla oli kuva, että kyse on isosta haasteesta, mutta Valavuoren mukaan urakka on jopa ennakoitua suurempi.

– Tässä on ollut ihan järjetön duuni. Ei kukaan, minä mukaan lukien, ymmärtänyt mitä kaikkea tämä pitää sisällään. Suomalaisseuroista ehkä HJK on ainoa, joka tietää mitä on organisoida tämän kaltaista tapahtumaa, sillä he ovat pelanneet Mestarien liigaa ja isoja Eurooppa-liigan pelejä, Valavuori valottaa SuomiKoris-sivustolle.

Eurocupin otteluiden järjestäminen on ollut Bisonsille opettavainen kokemus.

– Olemme vasta kaksi vuotta nuori organisaatio ja olen pirun ylpeä kaikista tekijöistä. Meillä ei ole toimistolla montaa palkallista ja seurajohto tekee tätä hommaa oman toimensa ohella. Tämä on meille iso steppi ja meillä on tämän jälkeen paljon selkeämpi kuva missä organisaatiota pitää kehittää.

Tavoitteena täysi katsomo

Lipunmyynti keskiviikon otteluun on sujunut hyvin ja sen odotetaan kiihtyvän vielä parina viimeisenä päivänä. Lippujen hinnat on pidetty alhaalla, sillä ottelulippu maksaa 10 euroa.

– Tällä hetkellä lippuja on mennyt siinä 5000 korvilla, mutta se kuumenee pelin lähestyessä. Olen siihen pirun tyytyväinen, mutta vielä on vapaita paikkoja. Tämä on kova juttu, sillä täytyy muistaa, että olemme loimaalaisjoukkue pelaamassa Helsingissä, Valavuori muistuttaa ottelun keräämästä valtakunnallisesti kiinnostuksesta.

– Ehdoton tavoite on loppuunmyyty halli. Kahden viikon päästä on sitten vastassa Besiktas, joka on urheilua seuraaville varmasti tutumpi joukkue.

Bisons on ojentanut myös kätensä junioreille, sillä seura on kutsunut kaikki pääkaupunkiseudun juniorit ilmaiseksi otteluun.

– Meille on ilmoittautunut 1000 junioria ja lisäksi heidän mukanaan noin 400 aikuista. Siihen kun lisää meidän omat juniorimme, niin meillä on pelissä yli 1500 junioria.

Eurocup pelataan kuuden joukkueen lohkoissa joista kolme parasta selviää jatkoon. Bisons tavoite on kova ja selkeä, muttei missään nimessä mahdoton kovasta lohkosta huolimatta.

– Yksi ja ainoa tavoite on mennä lohkosta jatkoon. Emme lähde mihinkään kilpailuun vain osallistumaan, vaan tavoitteena on voittaa joka ottelu niin Eurocupissa kuin Korisliigassakin. Meillä on kova jengi ja samalla tämä on tietynlainen statement ja saamme vähän jalansijaa kaikille suomalaisjoukkueille. Susijengikin sen jo näytti, että nimilista ei ole välttämättä kovin, mutta kyllä ne kovat kaatuvat silti ja ne kaatuvat aina kovempaa, Valavuori heittää.

Bisonsin ja Klaipedan Eurocupin avausottelu pelataan keskiviikkona Helsingin jäähallissa kello 20.00 alkaen.

Salttu Forsström