Bisons Loimaa kohtaa Eurocup-avauksessaan Helsingin jäähallissa liettualaisen Neptunas Klaipedan keskiviikkona. Bisonsilla on tarkkaan tiedossa millainen joukkue keskiviikkona kentällä nähdään.

Biisonien Joonas Iisalo on linnoittautunut koneensa ääreen viime päiviksi skouttaamaan tulevaa vastustajaa.

– Tässä on tullut nyt Lappeenranta-pelin jälkeen katsottua useampi ottelu Neptunus Klaipedaa. He ovat melko tyypillinen liettualainen joukkue, joka pelaa kontrolloitua ja organisoitua koripalloa. He yrittävät pelata paljon palloa korin alle [Valdas] Vasyliukselle, [Andrew] Smithille sekä [Vytautas] Sarakauskakselle, Iisalo valottaa Bisonsin sivuilla.

Vahvojen sisäpelaajien lisäksi Neptunasilla on osaamista takamiesosastolla.

– Takakentällä heillä on [Martynas] Mazeika, joka on ehkä joukkueen paras hyökkäyspään pelaaja. Hän on hyvä palloskriinipelaaja, jonka arsenaali on laaja; hän pystyy heittämään, ajamaan sekä postaamaan.

Puolustuspäässä Neptunas ei vakuuta Iisaloa innokkuudellaan.

– Heidän hyökkäyspelinsä ovat yksinkertaisia, mutta tehokkaita. Puolustuksessa he eivät ole kaikista aggressiivisin tai aktiivisin joukkue vaan he yrittävät pysyä ”väleissä”.

Iisalolla on teesit ottelun voittamiseen valmiina.

– Meidän tulee pitää kovaa tempoa ja intensiteettiä yllä, koska heidän isot eivät ole kaikista liikkuvimpia. Tämä tarkoittaa aggressiivisuutta puolustuspäässä, ja nopeita siirtymiä hyökkäykseen. Hyökkäyspäässä meidän tulee pakottaa heidät ulos mukavuusalueelta, ja liikuttaa palloa ja miehiä sekä olla erittäin aggressiivisia pallonskriinitilanteissa heidän isoja vastaan. Uskon, että ottelun ratkaisu nähdään siinä, kumman tempolla ottelua pelataan, hän summaa.

Iisalolla on myös toive historian suurilukuisimmalle Biisoni-kannattajajoukolle.

– Kaikista on ollut aistittavissa maanantaista lähtien, että olemme valmiita ottelun alkuun. Nyt tarvitaan se legendaarinen kuudes pelaaja eli yleisö alusta alkaen mukaan!

Bisonsin ja Klaipedan ottelu alkaa kello 20.00.